Min blogg om allt och inget

Notering

Var är bofinken?

Jag är sen med det mesta inom teknik nu för tiden. Annat var det när jag var ung och nyfiken. Just nu skriver jag mitt allra första blogginlägg på mobilen och det kämns stort och mårkvärdigt för mig. Det blir ett ganska kort inlägg för att mina tummar inte ska protestera för mycket
Vad ska jag då skriva om? Jo, jag kan ju konstatera att bofinken är sen i år och det är nog ganska klokt av den. Vi väntar och lyssnar men varken ser eller hör den.
Så där, nu får det råcka med experimemterandet för den här gången.


Notering

Baddag

Det blev en dag med mycket bad och sol i går. En riktig njutardag som både jag och hundarna njöt av nere på bryggan. Det är konstigt att man kan vänja sig vid ca 16 grader i vattnet så fort. Efter några dopp kändes det helt ok så det blev en hel del sånt.

Jag är också väldigt glad för att vi för en gångs skull kunde bjuda några gäster på en fin dag. Nu är det en av mina systerdöttrar och hennes pojkvän som har åkt ca 65 mil för att hälsa på moster i norr. De plaskade en hel del de också även om det tog tid innan Martin doppade sig och jag tror inte Marie någonsin kom till skott. Däremot roade de Kasper med att kasta frisbee och fick honom att simma en lång stund. Väldigt välbehövligt när man har svart, tjock päls och inte har vett att hålla sig i skuggan.

BildBildBild

Jag hittade en flaskpost på stranden när jag kom ner på morgonen. I en väl urdiskad, torkad och noga försluten vodkaflaska låg det ett papper som skickats några dagar tidigare.

BildBild

Synd att Ottilia inte skrev sitt telefonnr så att jag kunde meddela henne att jag hittat hennes meddelande. Jag tog faktiskt inte texten på så stort allvar – verkar lite stulen:)


Notering

Djursnack

Det pratas mycket om djur här i Optand. Alla har sett något annorlunda djur som de vill berätta om och många pratar om samma djur. Den senaste snackisen är en älg, en fjolårskalv som har gått omkring här tillsammans med sin mamma hela vintern. Nu har den tydligen förmodligen brutit ett ben och har det inte så roligt längre. Jägare är kontaktad men han har ännu inte hittat kalven. Det finns även ett trebent rådjur i krokarna som verkar klara sig bra med sitt handikapp. Förra sommaren såg vi en räv som vi trodde hade skabb för svansen var så otroligt smal och ful. Samma räv springer fortfarande omkring med sin konstiga svans och verkar hur pigg och frisk som helst för övrigt. Många har väl hört talas om den varg som flyttats tre gånger till sydligare trakter. Senaste gången var den bara en liten bit härifrån och nu börjar ryktena gå om att fler vargar har synts i de skogar där vi brukar vandra omkring. För ett litet tag sedan blev en björn påkörd och spårad till våra trakter.

Jag är inte rädd för vargar och björnar så länge vi har hundarna kopplade. Troligtvis har de iakttagit oss många gånger utan att vi vet om det. Så länge jag inte ser dem så känns de ofarliga – konstigt men sant. Älgar kan skrämma mig lite om de är för nära. Helst går jag en omväg om jag ser någon men jag har aldrig varit med om att de varit argsinta. Det är nog mest storleken som skrämmer.

Jag har en liten fundering: vart tar alla älgar och rådjur vägen på sommaren? Då är de helt plötsligt som borttrollade. Jag fattar att de har lättare att hitta mat någon annanstans än på vår tomt då men de borde ju ha vägarna förbi ibland.


Notering

Storm och choklad (chokladstorm)

Vaknade upp till ännu en stormig dag med ett ständigt susande och knakande ute och ibland ett dånande, mullrande ljud när snön ramlar ner från taket. Jag och min promenadkompis Liz kämpade oss fram i vindarna i morse. Ibland fick vi riktigt kämpa för att kunna röra oss framåt och ibland tvingade medvinden oss till att ta små snedsprång och nästan springa lite. Men vi konstaterade att vi är ju inga våp utan envisa, jämtländska kvinnor och därför stretade vi på i lite drygt en timme. På flera platser såg vi träd som klarat Dagmar men som nu inte kunnat stå emot längre.

Bild

I går kväll gick äntligen den efterlängtade chokladprovningen av stapeln. Tina, som har egen chokladtillverkning och butik i Alsen och som dessutom fyllde år i går, bjöd oss kurskompisar på en jättemysig kväll med massor av choklad och roliga och intressanta fakta om choklad. Efter att ha haft det kul ihop några timmar och alla var proppmätta och nöjda drog vi oss så småningom hemåt och det kändes väldigt bra när Tina sa att disken och städningen skulle hon lämna till sin personal. Då kunde vi åka med gott samvete.

BildBild