Min blogg om allt och inget

Jag skulle fotografera djur…

…och vanligtvis ser jag både harar, rådjur och en mängd fåglar på min och hundarnas morgonpromenad. Efter att ha misslyckats med att fånga harar på bild med mobilen bestämde jag mig för att försöka hantera min ”riktiga” kamera, trots att jag alltid har två hundar i koppel och bara två händer.

Det var inte så svårt att fota med en hand och hålla hundarna med den andra. Nästan hela tiden gick mina kompisar snällt på den sida jag ville ha dem. Men några gånger trasslade vi in oss ganska rejält. De är ju vana att få gå lite som de vill i skogen och kopplenas räckvidd är fem meter. Ingen av oss tappade humöret för det utan vi trasslade oss tillbaka till utgångsläget och fortsatte promenaden. Alla djur höll sig undan och t o m fåglarna undvek oss. Det fick bli naturbilder i stället och det är helt ok. Men jag var inställd på att fånga harar och rådjur med kameran så lite besviken var jag.

057058059060061062063065067,01

 

Men jag hade bestämt mig för att fotografera djur och vad gör man då, när man inte hittar några. Jo, man tager vad man haver och två snälla vovvar blev tillsagda att sitta på stigen och voilà, där blev det en djurbild i skogen i alla fall. Det syns att de inte var så väldigt engagerade men de ställde upp och det får de pluspoäng för.

066

 

När jag hade ca femtio meter kvar hem ringde min telefon och min syster undrade oroligt var jag var. Promenaden blev ca 20 min längre tack vare allt fotande och hon var orolig för att jag satt och flämtade någonstans och inte kunde ta mig hem. Visst var jag trött och påverkad men vad gör man inte för konsten. Det var gulligt av henne att bry sig och jag måste erkänna att det känns ganska bra att ha någon som har lite koll.

Innan jag gick in tog jag sista bilden på en blommande buske vid garageinfarten. Jag vet inte vad det är för sort men den blommar fint.

067068

 

En sista bild ska ni få se och det är på den nya råttdödaren. Nu är det det tunga artilleriet som gäller och det skum, som ligger runt skinkskivorna, är det giftigaste de har. Lite otäckt är det men vad ska man annars göra. Det är meningen att råttan ska gå i skummet för att nå skinkan och sedan ska den tvätta pälsen. Då ska den dö och det går ganska snabbt. Om råttan är för smart för även detta så är nästa steg att de kommer  hit och går igenom varenda skrymsle i källaren tills de hittar den stackars krabaten. Det blir inte lätt och jag vill helst inte vara med och se vad de gör om de får tag i den.

070

 

11 svar

 1. När man bestämt sig för att fotografera djur så är de som bortblåsta men jag hade tur på min promenad i dag.

  Hoppas verkligen att råttan fastnar i denna ”fälla” så att ni blir av med den en gång för alla. Känns lite behändigare än att söka igenom hela källaren och kanske delar av huset. Fast den har kanske stannat i källaren hela tiden?

  Ha en fin kväll!

  8 maj, 2017 kl. 4:38 e m

  • Jag får försöka igen 🙂
   Jag hoppas och tror att den inte hittar upp i huset. Vi är väldigt noga med att hålla källardörren stängd, inte minst för hundarnas skull (vill inte riskera att de får i sig gift). Någon annan väg upp tror jag inte att den kan hitta. Jag tror att den var inne i en vägg i början men sedan verkar den ha trivts alldeles utmärkt i källaren.

   8 maj, 2017 kl. 5:19 e m

 2. Anki

  Tråkigt att de vilda modellerna inte ville vara med – hundarna ser inte alltför intresserade ut 🙂
  Härliga bilder! tror den gulblommande busken kan vara mahonia…
  Hoppas nu du lycka i råttjakten! De är smarta djur och kan nog vara svåra att lura..
  Önskar dig en fin fortsättning på kvällen!

  8 maj, 2017 kl. 6:59 e m

  • Hundarna är väldigt vana vid att vara med på bilder men det vore kul att få med några andra djur också. Förut bodde jag mycket mer lantligt och kunde fota alla möjliga djur från huset. Här har jag lyckats få med någon humla eller igelkott några gånger 😉
   Ännu en gång, tack för info 🙂 Även denna gång googlade jag och jag instämmer med dig om att det måste vara mahonia.
   Råttan har bott där nere ganska länge nu och lurat oss många gånger men som tur är ingår sanering i hemförsäkringen.
   Detsamma till dig.

   8 maj, 2017 kl. 7:10 e m

 3. Åh vad jag gillar fotot med solen i skogen! Men även de andra bilderna (men någon favorit får man väl alltid). Djur är ofta lite svårfångade tycker jag, harar har vi gott om här men att fånga dem på bild… nja, det har jag faktiskt aldrig lyckats med. Snabba små rackare 😉

  8 maj, 2017 kl. 7:52 e m

  • Tack, solstrålarna kom till sin rätt där 🙂
   Det händer i bland att hararna liksom fryser till och sitter helt stilla när vi går förbi. Jag hoppades att det skulle ske i dag men de visade sig inte ens. De är så fina och ofta hoppar de omkring i par. Jag har hört att de är monogama och kan hålla ihop hela livet. Men jag vet inte om det är sant.

   8 maj, 2017 kl. 8:11 e m

   • Ingen aning, men det finns ju ett antal djurarter som är monogama. Så omöjligt är det inte! Ja det var en riktigt fin bild du fick med dig hem där!

    8 maj, 2017 kl. 8:21 e m

   • Jag har hört sorgliga berättelser om hur t ex en hare har blivit överkörd och partnern stannar kvar och sörjer. Den bilden kan inte riktigt försvinna ur mitt huvud och jag är väldigt glad för att jag aldrig har kört på något djur.

    8 maj, 2017 kl. 8:26 e m

   • Ja det ska du vara glad för. Jag har tyvärr inte haft samma tur, en upplevelse jag inte vill vara med om igen.

    8 maj, 2017 kl. 8:35 e m

 4. Vilka underbara foton! 🙏 Du har verklig lyckats fånga lugnet i skogen!

  Kram ❤️

  9 maj, 2017 kl. 9:45 f m

  • Tack! Skogen gör mig lugn så det är ju precis så det är 🙂
   Kram ❤

   9 maj, 2017 kl. 10:20 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s