Min blogg om allt och inget

Det är så skönt i solen

Några av er kanske minns hur jobbigt jag hade det förra sommaren när abstinensbesvären från min medicin gav mig falsk feber. Några timmar efter tablettintaget kändes det bra men sedan ville min hjärna ha mer kodein och influensasymptomen med hög feber gjorde mig värmekänslig och väldigt, väldigt trött. Jag vågar knappt säga det, av rädsla för att det ska återgå till hur det var, men jag har mått mycket bättre i flera månader. Feberkänslan kommer i bland men inte lika ofta och inte lika starkt. Vad det beror på vet jag inte. Jag är bara tacksam för att det är så. Kanske vann jag kampen mot min hjärna och nu nöjer den sig med den mängd kodein den får. Trött är jag alltid i alla fall så jag behöver inte den sortens trötthet också.

Det här medför att jag nu, tre dagar i rad, har orkat ligga i solen några timmar och kroppen har mått bra, värken lindras och en lite brunare hudton har blivit resultatet. På min balkong har jag legat i bikini för där ser ingen mig. Det blir bättre insynsskydd i trädgården när allt grönskar men ännu så länge är det balkongen som gäller. Ni förstår att det är min ”gravidmage” som gör mig ovillig att visa upp mig. Jag vill inte att folk ska skaka på sina huvuden och undra hur en så gammal tant har blivit gravid. Fåfänga, javisst – men så är det. Nästa sommar, när jag förhoppningsvis har ett stort och fult ärr i stället (och någon normal valk), gör det mig inget om någon råkar se mig.

I alla fall så har jag njutit väldigt de tre senaste dagarna. Temperaturen har hållit sig strax under 15 grader men i lä, där jag har varit, har det varit riktigt svettigt. Det enda problemet har varit att ligga på mage. Det funkar (kan inte säga att det går bra) i ca tio minuter i taget så jag får ändra läge ganska ofta. När jag vänder på steken är det en brassestol som gäller. Jag klarar liksom inte av att ligga normalt på rygg heller. Helst skulle jag ha en skön solsäng där ryggstödet kan höjas. en sådan skulle få plats på min balkong men tyvärr når inte solen en så stor yta samtidigt.

Jag har en liten känsla av att jag måste passa på att sola så mycket jag orkar den här sommaren. Efter operationen blir det strikta instruktioner om försiktighet med solen. Jag vet inte hur noga jag kommer att vara med det men lite mindre soldyrkare kommer jag nog att vara. Om jag nu måste vänta hela den här sommaren också så ska jag i alla fall njuta av solen så mycket jag kan. Jag hoppas bara att feberkänslan fortsätter att hålla sig något så när på mattan.

4 svar

 1. Anneri

  Skönt att du fått ordning på medicineringen (eller om det är abstinensen du fått ordning på). Passa på och njut så mycket du kan av solen nu 🙂

  4 maj, 2017 kl. 10:11 e m

  • Ja, det är lite oklart vad som har ordnat sig men jag är glad för vad det än beror på 😀
   Jag ska ta tillvara alla fina dagar i sommar och jag hoppas att alla ni andra också får möjlighet till att njuta av många soltimmar (#) B-)

   4 maj, 2017 kl. 10:24 e m

 2. Så härligt att det har ordnat till sig. Passa på att njuta och jag hoppas att det håller i sig.

  Kram

  5 maj, 2017 kl. 9:35 e m

  • Ja, jag gottar mig en stund i solen varenda dag nu 🙂
   Kram.

   5 maj, 2017 kl. 9:47 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s