Min blogg om allt och inget

Ännu mer glädje

Jag är egentligen inte ett dugg förvånad. Kanske hade jag trott att det skulle dröja lite till men att det skulle hända har jag varit ganska övertygad om sedan länge. Min yngsta dotter, vars glädje över en anställning jag berättade om i går, berättade i påskhelgen att nu ska det bli bröllop. Ett sommarbröllop mellan henne och hennes fina, kloka och väldigt trevliga sambo och fästman. Åh, så glad jag blev och så mycket jag ser fram emot det.

Jag måste erkänna att jag för ett kort ögonblick tänkte att de är väldigt unga. Min dotter fyller 24 år i höst och hennes blivande make (tänk att få skriva så) hinner precis fylla 25 år. Men så kom jag på att jag själv bara var 22 år när jag gifte mig med min man och det gick ju bra. Vi fick nästan 30 år som gifta. Det blivande brudparet har, trots sin ungdom, hunnit vara ett par i snart sju och ett halvt år och de har varit sambo i nästan fem år. Efter att ha sett dem tillsammans så länge har jag inga tvivel. Jag vet att de har alla förutsättningar till ett långt och lyckligt äktenskap.

Det blir ett väldigt litet bröllop med bara den allra närmaste familjen och ett fåtal vänner. Som ni förstår är jag ganska nöjd med det. Det finns en liten oro för hur jag ska orka men erfarenheten säger att när det verkligen behövs så finns det reserver och jag får helt enkelt se till att ha en bra dag den dagen. Jag tänker boka ett hotellrum så att jag kan dra mig undan dit om det skulle bli aktuellt att göra så.

Min största uppgift den dagen blir att hålla ett tal till min dotter och hennes man. Jag ser faktiskt fram emot det. Jag har ingen erfarenhet av att hålla tal men det avskräcker inte. Det ska bli en rolig erfarenhet. Jag skänkte Znogge en liten tanke och konstaterade att här blir det i alla fall inte aktuellt med någon bröllopsdiet för min del. Om jag går ner i vikt framhävs min ”gravidmage” bara ännu mer så i stället har jag beställt en klänning som jag tror ska dölja bulan i alla fall lite. I min garderob hänger redan en nödlösning i fall den nya klänningen inte blir bra så det löser sig. Det vore väl något om brudens ensamstående, 55-åriga mor ger intryck av att vara gravid. Det intrycket kan förstärkas av att ingen alkohol förtärs 😉

Åh, så roligt detta ska bli men åh, så sorgligt att jag inte får uppleva detta tillsammans med min man och tillika brudens far.

Jag kan inte låta bli att bifoga några bilder på det fina paret.

6 svar

 1. Men så kul! Grattis till dig och dem!

  30 april, 2017 kl. 11:01 e m

 2. Vilken glädje och lycka! Bröllop är underbara helt enkelt. Vår dotter gifte sig förra sommaren och det var den gladaste dag på länge 😀 Nu har ni verkligen något att se fram emot!

  1 maj, 2017 kl. 9:59 f m

  • Det gör vi och jag är glad för att de även låter mig vara lite delaktig i planeringen. Det är en stor del av det roliga tycker jag 😀

   1 maj, 2017 kl. 10:13 f m

 3. Elin

  Ååå, stort grattis! De är verkligen som gjorda för varandra ❤

  1 maj, 2017 kl. 9:10 e m

  • Ja, de är så fina ihop 😀
   Kram till er alla och en extra stor kryakram till Mio ❤

   1 maj, 2017 kl. 9:15 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s