Min blogg om allt och inget

Full av beundran

Jag har fått en fantastisk respekt för yrkeskunnandet hos min nya vän, mattläggaren Paul från Isle of Man. Han har med stort tålamod försökt få mig att förstå de olika momenten och svårigheterna med att göra fint i mitt badrum. I vanliga fall håller jag mig undan när hantverkare är här och jobbar. Jag vill inte vara i vägen eller genera dem genom att stå och titta på när de arbetar. Men Paul verkar vara stolt över det han gör och han vill gärna berätta. Han säger att jag gärna får titta på och någon gång har han ropat på mig för att jag ska se det han tidigare beskrivit i ord.

Jag är imponerad både av hans skicklighet och av hans smidighet. Det är en relativt storvuxen man som ålar, kryper, hoppar och springer omkring i mitt badrum. Han är överallt och limmar, torkar, borstar, klipper, skär och rullar ut våtrumstapeten bit för bit. Han har bra hjälpmedel, som t ex en stor mojäng där tapetrullen står och snurrar, men det hindrar inte att svetten bokstavligen rinner av värme och ansträngning. Snabbt ska det gå också, så att inte limmet hinner torka innan allt är som det ska. Jag frågade om jag fick fota honom, bara för att det är kul att ha som minne, men jag lägger inte ut några bilder här. Den respekten kan jag visa honom nu när han sliter så för att göra fint i det värsta badrum han någonsin har sett.

Jag har ägnat en stund åt ett eget litet projekt. Undanstoppad i en låda hittade jag vår digitala fotoram. Den har inte suttit uppsatt sedan jag flyttade men nu har jag letat fram ett minneskort, fyllt på med bilder och satt upp ramen på en vägg. Bilderna är från våren 2014 och framåt. Både från Jämtland och Östergötland med andra ord och blandningen blev ganska bra. Jag fastnar lite då och då framför min fotoram och blir glad av bilderna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s