Min blogg om allt och inget

Det man inte har i huvudet får man dyrt betala

Det är tur att jag kan skylla på sjukdom och mediciner när jag gör något dumt. Alla vet att jag blir yr, ofokuserad, väldigt trött och mer smärtpåverkad än vanligt när jag aktiverar mig lite för mycket. Om jag inte kunde skylla på dessa fakta skulle jag skämmas rejält för hur dum jag är. Nu är det helt ok att göra misstag och jag blev inte ens arg på mig själv. Kan man göra annat än skratta när man upptäcker ett misstag som jag inte kan fatta hur det gick till?

Senaste veckan har jag skruvat och läst ritningar från Ikea. Lite varje dag för om ni inte visste det förut så kan jag upplysa om att magmusklerna får jobba när man skruvar. Det funkar inte så bra för mig så jag delar upp skruvandet i små omgångar. Jag hade satt ihop mina två badrumsskåp (ja, jag vill ha mycket utrymme för allt som behövs i badrummet) och börjat med kommoden när jag började fundera på vad det var för något som låg kvar i sin kartong under bäddsoffan. Efter en snabb koll var det bara att erkänna misstaget och klantigheten. Där låg en kommod till och väntade. Hur i hela fridens namn (lite värre ord tänkte jag men vill inte skriva dem här) hade jag kunnat få med mig två kommoder utan att upptäcka det?

Efter att ha beklagat mig lite för min syster konstaterade jag att det är bara att åka tillbaka med den som inte är uppackad ännu. Jag fortsatte med den kommod jag höll på med och hade bara en låda kvar att sätta ihop när jag började fundera igen. Var det verkligen rätt kommod jag höll på att skruva ihop. Den var ju inte alls lika snygg som jag mindes den från Ikea. Jag letade fram kvittot och suckade tungt när jag insåg att mina två kommoder var olika och att det är den ouppackade jag vill ha. En snabb tur ner till syrran igen (våningen under, upplysning till er som inte vet) för att kolla in hennes kommod. Den är likadan som den jag vill ha och jag såg genast att den är mycket finare. ”Du kan säkert lämna tillbaka den i alla fall, trots att den är ihopbyggd” sa min syster. Men jag kände bara hur all kraft försvann och svarade att är man dum så kostar det och att jag får väl försöka hitta någonstans att ställa den extra möbeln. Om jag hittar något att lägga uppepå så blir det ju som en slags byrå och extra utrymme går alltid att fylla med något. Troligtvis hamnar den i källaren om inte någon plötsligt kommer på att de vill ha en kommod. Då finns det en billig här.

dsc_0210.jpg

Det känns inte så där jätteroligt att fixa den sista lådan till en möbel jag inte vill ha men jag kommer i alla fall att göra det och sedan ställa undan den någonstans för att sedan ta fram den jag vill ha och sätta igång…igen. Men det får bli i morgon. Den enda förklaring jag kan komma på till mitt misstag är att jag måste ha varit väldigt påverkad av alla skäl jag räknade upp i början. Eller jag vet att jag var precis så påverkad. Förmodligen fick jag för mig att min kommod var förpackad i två kartonger eftersom de låg där bredvid varandra, hette likadant och var i samma storlek. Kartongerna var lite olika stora men det är inte alls konstigt om de innehåller olika delar till samma kommod. Hade jag då använt min hjärna lite bättre så hade jag noterat att det inte stod 1 och 2 på kartongerna. Det brukar det göra om en möbel är uppdelad på flera kartonger. Konstigt nog är det inte de bortkastade pengarna som retar mig mest. Det är att jag ensam slet med att få med mig den extra, onödiga kartongen och att jag fick väldigt ont av det. Att jag är lite förvirrad och disträ kan jag leva med och de 995 kronorna försöker jag att inte tänka på. Min fina kommod, den som jag vill ha, kostar nästan 800 kr mer så det är ju bra att det var den billigare som blev fel.

Jag tänker inte reta mig mer på det här nu. Gjort är gjort och det är bara mig själv det drabbar. Kanske lärde jag mig något, men det tror jag inte. Jag kommer att göra fler misstag p g a trötthet och kanske även för att jag är den jag är – lite för snabb i vissa situationer.

 

 

11 svar

 1. Men som det kan bli! Dock är jag inte helt förvånad för det är vanligt att IKEA:s produkter är i flera kollin. Men jag tycker lite synd om dig som lagt tid och energi på att skruva ihop den kommod som du inte ville ha. Pengarna är underordnade men tiden man lade ner för monteringen sköter inte sig själv. Fast gråta över spilld mjölk leder inte till något och trots allt var det en världslig sak.

  Hoppas du får en fortsatt bra lördag!

  28 januari, 2017 kl. 3:31 e m

  • Jag har hittat en plats för den i sovrummet så nu ska jag bara hitta något att ha överst. Någon slags träskiva. Det blir bra till slut 🙂

   28 januari, 2017 kl. 7:31 e m

 2. Hmm… föll min kommentar bort måntro?

  28 januari, 2017 kl. 5:07 e m

  • Ja, det gjorde den men jag hittade den 😉 🙂

   28 januari, 2017 kl. 7:32 e m

   • 😀 Jag tror att alla mina kommentarer hos WP har hamnat i skräpposten i dag…

    28 januari, 2017 kl. 7:50 e m

 3. Ja det är lätt att göra misstag men de köper faktiskt tillbaka ihopbyggda möbler också om det är till någon tröst 😉 Säga vad man vill om IKEA men återköpsrätt är de extremt bra på.

  28 januari, 2017 kl. 11:53 e m

  • Ja, serviceviljan finns där och jag har aldrig blivit besviken. Men nu har jag hittat en plats även för den icke önskade kommoden 🙂

   29 januari, 2017 kl. 5:33 f m

   • Enklast så och om det fungerar för dig så är det en idé så god som någon 😉

    30 januari, 2017 kl. 12:24 f m

   • Det blev faktiskt ganska bra 🙂

    30 januari, 2017 kl. 7:09 f m

 4. Peter

  ………. Jag säger inget.

  29 januari, 2017 kl. 11:06 f m

  • Haha, en s k talande tystnad 😉

   29 januari, 2017 kl. 11:14 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s