Min blogg om allt och inget

Jag behövde glödlampor…

Jag, liksom många andra, tycker om att förnya mitt hem lite emellanåt. Det behöver inte vara stora förändringar. Bara några detaljer som gör skillnad. Helt onödigt egentligen men väldigt roligt. Det jag egentligen behövde var glödlampor men jag hade även bestämt mig för att några nya kuddar skulle göra sig bra i mina soffor. Vart åker man då om man under många år har lidit av Ikea-abstinens. Det var ingen tvekan. Jag mådde ganska bra igår så då åkte jag in till Linköping och till det stora möbelhuset. Det fanns inga planer på att traska igenom alla avdelningar. Det räckte så bra med det nedersta planet. Jag hittade de glödlampor jag ville ha, fyllde på med 6 kuddar, klädhängare och en ledbelysning att ha uppe på ett skåp. Naturligtvis kan man inte gå förbi den sista avdelningen, den med blommor och ljus med tillbehör, utan att plocka med sig något. Ljusstakar kan man inte ha för många av så det blev en lite större variant med två sorters dekorsand och naturligtvis ett ljus.

20170118_174010.jpgJag tänkte inte bara på mig själv och mina behov. Min vovve vill ju också ha något när matte kommer hem från sin shoppingtur. Därför gick jag in på en djuraffär för att köpa ett nytt sorts foder. Kasper har ganska länge och väldigt tydligt visat att han har tröttnat på det torrfoder han har fått. Jag har inte velat byta eftersom han har så känslig mage men när han dagligen matvägrar och bara ser ledsen ut när maten sätts fram så måste något göras. Han brukar alltid se sugen ut när Nalle, min systers hund, får sin mat så han fick smaka lite av den sorten och det var gott. Därför köpte jag en sådan säck och ska blanda den med den gamla sorten. Två gånger har han fått den blandningen och nu äter han upp allt på en gång igen. Nu håller jag alla tummar för att han inte ska bli dålig i magen av det.  Jag köpte även med diverse godis, typ nötbitar, torkade kycklingfiléer och lammrullar. Inga tuggben av råhud för det är rena giftet och sånt är inte bra för hans mage. Ändå har han alltid ett sånt ben för det är det enda han vill leka med. Det ska kastas och sedan ska jag jaga honom, fånga honom och kasta igen. Som tur är äter han nästan aldrig på det.

Jag vill avsluta med att gratulera min äldsta dotter som verkar ha hamnat rätt nu. Ni, som har hängt med här ett tag, vet hur och med vad hon har kämpat. I måndags började hon sin nya utbildning till systemvetare och hon fullkomligt bubblar av lycka när hon ringer och berättar. Det är väldigt tidigt ännu och mycket kan hända. Men just nu är jag lika lycklig som hon för att hon fortfarande mår bra och för att hon redan känner att hon trivs.

10 svar

 1. Vilken lyckad shopping för såväl två-som fyrbenta. Visst är det roligt att förnya sitt hem så där lite smått med olika saker. Detaljerna som gör det 😉 Så roligt att dottern trivs. Vår son är systemvetare och han har inte ångrat sin utbildning. Trivs dessutom bra med sitt arbete så det blev helt rätt!

  Kram

  18 januari, 2017 kl. 9:41 e m

  • Man blir glad en stund när det nya har placerats ut och det är väl det som är meningen 🙂 Kasper är också väldigt nöjd med allt smaskigt.
   Enligt den info som gavs första dagen är det tydligen väldigt stor efterfrågan på arbetskraft med den utbildningen och det känns bra. En stor fördel är att hon kan tillgodoräkna sig ända upp till tre terminer av studierna på psykologprogrammet. Det visste vi inte innan men troligtvis utnyttjar hon inte hela den tiden utan kanske bara någon termin. Jag blev förvånad av att höra att psykologikurser tydligen är väldigt vanliga val till de valbara kurserna.
   Kram.

   18 januari, 2017 kl. 9:50 e m

   • Smidigt och bra minst sagt. Det enda man kan fundera på är om vissa kurser är mer användbara när man söker arbete. Minns att arbetsgivarna hade önskemål om vissa saker men minns inte vad!

    19 januari, 2017 kl. 2:31 e m

   • Det är inte lätt att veta hur man ska väja bland alla alternativ. Kanske måste intresse få styra till viss del.

    19 januari, 2017 kl. 2:48 e m

 2. IKEA vet vad de gör när de placerat den avdelningen sist, det åker alltid med något extra när man passerar den 😉

  19 januari, 2017 kl. 12:59 f m

  • Ja, strategiskt och väldigt genomtänkt. Som godishyllorna i mataffärer 🙂

   19 januari, 2017 kl. 7:27 f m

 3. Elin

  Vad härligt att hon verkar ha hittat rätt 😍

  19 januari, 2017 kl. 8:58 e m

  • Ja, visst är det 🙂 Det har ju bara gått några dagar så det kanske är för tidigt att ropa hej, men det ser väldigt lovande ut 🙂

   19 januari, 2017 kl. 9:06 e m

 4. Härligt att din dotter hittat rätt, min son är bara elva men jag funderar redan på hur han ska hitta rätt i en värld som förändras i raketfart. På tal om IKEA, för 25 år sedan, när jag var i 30 års åldern, återvände jag till Jakobsberg, samtidigt öppnade IKEA sitt varuhus i Barkarby vilket endast låg 15 – 20 minuters promenad hemifrån. Att ha IKEA på en armlängds avstånd var väl inte helt lyckat, det blev alltför många kvällspromenader som avslutades med ett besök på IKEA, har man väl gått in så köper man något.

  20 januari, 2017 kl. 11:21 e m

  • Ja, det är inte lätt att veta vad som blir rätt val. Jag har aldrig försökt påverka mina barn åt något håll även om jag också funderade mycket. Båda mina äldsta barn har påbörjat utbildningar som de sedan insåg inte var ”rätt” och då har de ändrat inriktning. För mig är det inte viktigt var de hamnar (bara det är lagligt), huvudsaken är att de gillar det de gör. Minstingen däremot, valde troligtvis rätt från början och är snart färdig med sin utbildning 🙂
   Att promenera till Ikea är ändå ett sätt att förhindra för stora inköp. Svårt att bära hem 😉

   21 januari, 2017 kl. 7:13 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s