Min blogg om allt och inget

Favoritstund på dygnet

Vilken är den bästa stunden under ett dygn? Jag kan inte riktigt bestämma mig för om min bästa stund är när det är dags att sova på kvällen eller om det är tidigt på morgonen när bara jag och min hund är vakna.

Jag mår för det mesta bäst på morgnar och förmiddagar så det är nog en anledning till att jag uppskattar dem. Sedan jag började vakna så tidigt som jag gör nu, mellan halvfem och halvsex, har jag njutit av att i lugn och ro kunna äta min frukost och av att bara vara för mig själv en stund. Sedan barnen blev vuxna och flyttade och sedan jag blev änka är det lite annorlunda. Det där behovet av ensamtid är inte det viktiga längre eftersom jag har gott om den varan. Ändå gillar jag mina tidiga morgnar väldigt mycket. Kanske är det vetskapen om att de flesta fortfarande ligger och sover och att jag får ha upplevelsen för mig själv. Det blir liksom min stund. Om jag någon enstaka gång sover lite längre känns det som om jag har missat något och jag får en liten stresskänsla i magen. Helt ologiskt eftersom jag inte har några måsten eller tider som måste hållas.

På kvällen blir jag väldigt trött, både av medicin och av viss aktivitet, och ofta tänker jag med glädje på att jag snart ska få sova. Den stunden, precis när jag har gjort mig färdig för sängen och kan krypa ner under mitt sköna duntäcke, är nog den enda stund som kan konkurrera med morgontrivseln. Förmodligen gör mina piller en del för att förstärka njutningen. Jag blir lite lagom lullig av dem och då är det extra skönt att få luta ett lite snurrigt huvud mot en skön kudde och bara vänta på att sömnen kommer. Jag slumrar till dagtid också en stund efter medicinintag men det blir bara en kort stunds vila och det ger inte samma sköna känsla.

Egentligen är det ganska bra att jag gillar både att vakna och att somna. Det måste ju innebära att jag inte har några svåra stunder som ger mig obehagskänslor. Mina dagar är för tillfället inte särskilt händelserika men jag kan inte peka ut en enda stund som jag ogillar. Jag kan inte bestämma mig för om morgonen eller kvällen är bäst och det är väl inte särskilt viktigt. Jag får vara nöjd med att jag trivs så bra med två stunder och däremellan är ingenting dåligt, faktiskt så är dagarna ganska behagliga rakt igenom.

8 svar

 1. Det låter trivsamt. Jag är inte särskilt morgonpigg men om och när jag vaknar tidigt och får en stund ensam med min kaffekopp och kanske ett tänt ljus så uppskattar jag den mycket!

  20 december, 2016 kl. 9:09 e m

  • Jag tror att de flesta av oss uppskattar lite egentid ibland och har man förmågan att göra den mysig så är det ännu bättre 🙂

   20 december, 2016 kl. 9:14 e m

   • Så sant!

    20 december, 2016 kl. 9:19 e m

 2. Vi brukar skratta åt det faktum att ungarna håller sig vakna så länge som möjligt och vi sitter och nickar i soffan och ser med glädje att klockan börjar närma sig halv tio så man kan göra sig iordning och krypa ner!
  Annars är bästa stunden när man vaknar tidigt på ledig dag och inte måste gå upp!

  21 december, 2016 kl. 9:13 f m

  • Morgnar och kvällar för dig också alltså. Men av lite annorlunda anledning 😉 🙂

   21 december, 2016 kl. 9:15 f m

 3. Ett svårt val tycker jag. Om jag slipper ha klockan på ringning är det behagligt att mjukstarta dagen i egen takt men även kvällarna kan vara sköna. Just fredagskvällen känns alltid så behaglig.

  Ha en bra dag!

  21 december, 2016 kl. 2:59 e m

  • Det kan ju vara positivt att det är svårt att välja. Kanske hela dagarna är precis lika bra enligt dig. 🙂

   21 december, 2016 kl. 3:23 e m

   • Varje dag är ändå en förmån tänker jag!

    21 december, 2016 kl. 9:39 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s