Min blogg om allt och inget

Fjärdeadventsutflykt

Min yngsta dotter frågade om jag trodde att jag kunde orka köra hem till henne och hennes sambo, ca 1 timme och 45 minuters bilresa, för att fira lite jul med dem innan de åker åt varsitt håll. Jag svarade att om jag har en av mina bättre dagar så kan jag nog köra dit på morgonen. Min dotter föreslog att hon skulle följa med mig tillbaka och köra så att jag kunde sitta och slöa och ändra ställning emellanåt.

I morse, efter hundpromenad och en kopp kaffe till fyra tända ljus i adventsljusstaken, gav jag mig iväg. Jag stannade halvvägs på den vanliga rastplatsen och sträckte på alla leder och muskler. Lite disigt var det men utsikten var ändå vacker.

dsc_0111

Väl framme i Örebro hämtade jag först min äldsta dotter och tillsammans åkte vi genom hela staden till minstingens bostad. Välkomstkommité var ”Lilla Fröet” och ”Kotte” som hade gjort sig extra julfina dagen till ära.

dsc_0112

Jag blev placerad i soffan med kuddar bakom huvudet och en saccosäck som fotstöd. Bildens skärpa stämmer väldigt väl överens med hur jag kände mig och efter lunch slumrade jag till en stund. Men det gick förvånansvärt bra och jag är glad att jag kom iväg. Vi hade väldigt trevligt och när det började skymma tändes julgranen och julklapparna delades ut. Mest till Christoffer eftersom han beger sig norrut för en jämtlandsjul med släkten (lite avundsjuk är jag).

dsc_0113

Äldsta dottern agerade jultomte och läste alla rim med bravur.

dsc_0114Efter att ha stoppat lite i magarna igen var det dags att åka hem. Vi släppte av äldsta dottern hemma hos henne (hon kommer hit lite senare) och gav oss ut på de mörka vägarna. Väl hemma igen tände vi ljus, satte på julmusik och stillade hungern lite. Senare kom glögg och lussebullar fram. Nu är jag väldigt trött och längtar efter sängen men jag är väldigt nöjd med dagen. Kul och mysig och snart är det jul 🙂

4 svar

 1. Vilken bra dag och så roligt att du orkade komma iväg! Trots allt är det roligt att träffa nära och kära och upplägget blev ju en bra lösning för dig!

  19 december, 2016 kl. 7:12 f m

  • Ja, det blev lyckat. Ännu roligare blir det när vi alla är här om några dagar 🙂

   19 december, 2016 kl. 7:21 f m

 2. Ina

  Mysigt!!!

  20 december, 2016 kl. 10:40 f m

  • Ja, det var det 🙂

   20 december, 2016 kl. 11:07 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s