Min blogg om allt och inget

Positivt överraskad

Jag har haft några olika st-läkare (specialiseringstjänstgöring (ST) är i Sverige en av Socialstyrelsen reglerad utbildning som legitimerade läkare och legitimerade tandläkare kan genomgå för att bli specialistkompetent inom ett visst medicinskt område) som har varit ansvariga för min leversjukdom här i Östergötland. Som ni har läst tidigare hade ingen av dem några riktiga kunskaper om min diagnos, hur den uppkommer, vad den innebär eller vad som väntar. I dag hade jag en tid inbokad med den läkare som ska övervaka mig fr o m nu och under återhämtningen efter transplantationen. Han är överläkare och professor och jag hoppades att han skulle ha någon hum om det jag går igenom. Men jag hade inte förväntat mig det möte jag fick.

En supertrevlig läkare som märkte att jag var lite utpumpad efter att ha stressat genom sjukhusbyggnaden. Det var parkeringskaos och jag kom fram till väntrummet precis när jag blev uppropad och då var jag knappt kapabel att prata. Läkaren placerade mig i en stol och sa till mig att vila och vara tyst och sedan började han berätta om min sjukdom. Jag kände till allt han sa men han sa det inte på något mästrande sätt utan bara för att han ville gå igenom allt med mig. Kanske också för att undervisa den medicinstuderande unga kille som också befann sig i rummet. Jag kände att jag inte kunde hejda ett leende och när jag hade hämtat andan ett tag var jag tvungen att tala om för honom att det var väldigt roligt att träffa en läkare som hade ordentliga kunskaper om pld. Jag fick ett jätteleende tillbaka tillsammans med ett lite ödmjukt förnekande av att han kände till allt. Men jag är väldigt nöjd över att till slut ha fått en läkare som jag både gillar och har förtroende för. Det är viktigt.

Efter att vänligt ha frågat om de fick känna lite på min mage och efteråt ha tackat för möjligheten att undervisa den medicinstuderande killen skulle vi bestämma hur ofta vi behöver ses. Jag sa att jag inte har något behov av att träffas ofta och att jag hör av mig om det blir någon förändring. Då tyckte han att det räcker om vi ses om ett halvår och kanske, kanske har jag då fått det efterlängtade samtalet. Men jag tror att det dröjer lite längre än så.

Det är så härligt att bli glatt överraskad när man inte egentligen förväntar sig någonting.

Nu har ett par mammabyxor kommit. Jag beställde två par från två olika sajter. Jag trodde att det var vanliga jeans jag beställde men det kallas tydligen för jeggings. Kan det kanske vara något mitt emellan jeans och leggings. Jag är inte så hemma på det där men vad spelar det för roll vad det är. Jag älskar dem. De är supersköna och reglerbara med resår som kan dras åt bak och med resårinfällningar på sidorna. Bästa köpet! Det här blev en väldigt bra dag på flera sätt.

dsc_0100 dsc_0103

Jag tycker att det är jättekul att ha bilder där jag poserar som när jag en gång i tiden var gravid 😀 Det blir något för framtida generationer (om det blir några sådana) att fundera över.

6 svar

 1. Ja, hade du varit i en sån där hurmångabarnsomhelst dokumentär så kanske det varit möjligt med en liten sladdis som nr 14 eller så. Då börjar man väl snart komma upp i åldern 😊
  Toppen med både kunnig och trevlig läkare samt bekväma byxor!

  14 december, 2016 kl. 9:29 e m

  • Hmmm, biologiskt omöjligt sedan flera år tillbaka och jag är sååå nöjd med mina tre ungar 😀
   Det är inte alla som har det så toppenbra som jag 🙂

   14 december, 2016 kl. 9:40 e m

 2. Det är verkligen A och O med en läkare som man känner förtroende för och som dessutom är kompetent och insatt i diagnosen. Trots allt så kan det innebära ett antal kontakter och då ska personkemin stämma. Jag har en hudläkare som är just sådan och det känns så tryggt.

  Så skönt att du hittade ett par byxor för jag förstår att du behöver något med större midja för att det ska bli bekvämt.

  Kram och god torsdag!

  15 december, 2016 kl. 6:45 f m

  • Nu har jag haft turen att få två riktigt bra läkare, en på vårdcentralen och så den här överläkaren, och jag är väldigt nöjd 🙂 Läkare som visar sin mänskliga sida samtidigt som de inger förtroende.
   Nu hoppas jag att jag inte ska hinna slita ut mina två par mammabyxor innan jag blir lite mindre igen. Om det inte har hänt något innan hösten så blir jag nog lite besviken.
   Kram.

   15 december, 2016 kl. 8:39 f m

 3. Ina

  Haha du är rolig du ”fniss”
  Men vad sköna byxor, jag älskar jeggings. Ja allt som är mjukt, skulle kunna leva i mjukisbyxor 🤗
  Härligt med den nya läkaren ❤️

  15 december, 2016 kl. 7:49 e m

  • Det underlättar om man kan se något som är lite roligt i eländet 😉
   Jag kanske fortsätter att använda jeggings sedan. Ännu något som är positivt. Jag fick upptäcka hur sköna de är 🙂
   Det känns bra inför framtiden att jag får ha en bra läkare.
   Kram.

   15 december, 2016 kl. 8:22 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s