Min blogg om allt och inget

Jag älskar koftor

Mitt favoritplagg framför alla andra är koftan. Den kan se ut lite hur som helst men den ska inte vara tight. Jag vill ha mjuka och bekväma koftor som sitter ledigt. Eftersom min lever växer är det bra om koftan är lite bylsig så att den döljer min ”gravidmage” men det blir allt svårare att uppfylla.

Jag har tidigare skrivit om hur frustrerad jag är för att mina kläder inte passar längre. Min mage går inte att dölja längre men jag vill inte ha något som framhäver den. I dag gav jag mig iväg för att försöka hitta några nya koftor i storlek L i hopp om att kunna maskera leverns utbuktning. Lyckan var stor när jag hittade fem fina och sköna koftor och jag bryr mig inte om att plånboken gråter. Jag blev löjligt lycklig över mina fynd och efter jul kan jag börja leva mer sparsamt.

Jag var även på jakt efter ett par mammabyxor. Ja, ni läste rätt. Jag börjar bli lite desperat. Hittills har det gått bra med mina vanliga jeans med låg skärning men nu börjar det bli jobbigt att ha dem knäppta, särskilt när jag sitter. Varför skulle jag inte kunna ha ett par bekväma mammabyxor även om det som växer inte är en efterlängtad liten människa. Jag ser gravid ut och jag känner mig gravid så jag tänkte att det skulle vara en bra lösning. Men i de två butiker jag orkade ta mig in i (Kappahl och Lindex) fick jag till svar att de inte hade mammakläder. Jag vågade fråga för jag tänkte att de nog skulle tro att jag var ute efter något till en dotter. När jag har ytterkläder på mig syns inte min utbuktande mage och då kan jag låtsas som om jag är normal.

Jag gav upp och konstaterade att jag får gå med uppknäppta byxor. Jag har i alla fall fem nya, fina koftor att glädja mig åt.

6 svar

 1. Grattis till koftorna i alla fall. Inte det sämsta alls. Synd att du inte hittade några passande byxor för nog borde det väl finnas… Mjukisbyxor finns så klart men jag tycker inte man känner sig klädd i dem på samma sätt. Ett tips är att leta på nätet för där brukar man kunna hitta det mesta.

  Kram och trevlig kväll!

  9 december, 2016 kl. 7:27 e m

  • Tack 🙂
   Det finns säkert mammabyxor någonstans men två butiker räckte för mig. Jag trodde att stora klädkedjor skulle ha sådant i sitt sortiment men allt är inte som när jag blev mamma. Eller så har jag glömt hur det var 😉
   Mjukisbyxor har jag aldrig gillat men du har rätt i att jag säkert kan hitta något på nätet. Där finns ju allt 🙂
   Kram och detsamma.

   9 december, 2016 kl. 8:55 e m

 2. Elin

  Det är verkligen inte lätt att köpa gravidbyxor idag. När Ida bakades så fanns det i lindex, h&m och polarn och pyrets butiker, men nu verkar alla butiker slutat med det och säljer bara online. Ett tips är att du kan göra stora fynd på Tradera. Där finns gravidbtxor för under 50kr och det är kanske inte helt kul att lägga stora summor på gravidbyxor för dig just nu!
  Stor julkram från oss!

  10 december, 2016 kl. 6:47 f m

  • Tack för tipset Elin 🙂
   Jag gogglade mammakläder i går kväll och hittade byxor som jag beställde på nätet. Inte sådana med en slags kroppsstrumpa som dras över magen utan vanliga jeans med resårinfällningar som kan anpassas. Det är ju lite roligt att jag köper mammabyxor som 54-åring 🙂
   Kramar tillbaka till er alla ❤

   10 december, 2016 kl. 7:25 f m

   • Elin

    Det lät ju smidigt 😀 Hoppas att de blir toppen 😀
    Kram

    10 december, 2016 kl. 9:13 f m

   • Jag antar att det numera heter gravidkläder eftersom du skriver så. Men jag har, med ålderns rätt, svårt att ta till mig vissa nyheter 😉

    10 december, 2016 kl. 9:23 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s