Min blogg om allt och inget

Stämningsfullt

Nu lyser det av julstämning i nästan alla hus. I dag har jag tänt all julbelysning och nu sitter jag här och lyssnar på julmusik med en kopp kaffe och en nybakad lussebulle. Gissa om jag trivs.

Ja, jag har bakat i dag. För första gången på nästan 30 år har jag varit helt ensam med mitt lussebullsbakande. Det var inte alls roligt men för att stänga ute alla minnen satte jag på julmusik på hög nivå och skrålade med. Det fungerade. Snart var jag glad igen men det krävdes en stor dos självdisciplin och envishet för att baka färdigt. Min värk har återgått till det normala som tur är men det var ändå lite mycket att hålla på med. Men när man bakar så får man lön för mödan och nu kan jag njuta av vanliga lussekatter, russinbomber (på min dotters begäran) och bullar med smör- och mandelmassafyllning. Min äldsta dotter skulle ha varit här men tyvärr så blev hon sjuk. Synd om henne som inte får vara här och mumsa och synd om mig som inte får ha henne här.

dsc_0021 dsc_0024 dsc_0028 dsc_0030dsc_0031Jag ville föreviga julbelysningen på vattentornet (inte en gran även om det ser ut så) och tog en bild genom mitt fönster. Jag gillar resultatet. Det visar inte verkligheten men väl en mystik och en magi som jag inte vet hur de kom till. Lite ledsen blev jag i morse när jag och hundarna gick förbi tornet. Plötsligt började Nalle morra, riktigt argt långt nerifrån halsen, och så skällde han några gånger. Jag såg mig omkring men såg ingen. Jag följde hans blick och såg att det var nyklottrat på vattentornet. Jag instämde med Nalle och önskade nästan att förövaren skulle vara kvar så att vi kunde skrämma honom lite. Lite underligt att en hund reagerar så på klotter. Men det såg inte ut som vanligt och han blev nog osäker, han är ju en liten fegis.

dsc_0019-1 dsc_0020Nu ska jag snart bjuda min syster på lussebullar och glögg och fortsätta att ha det adventsmysigt.

8 svar

 1. så härligt med nybakade lussebullar! Finns väl inte mycket som smakar godare 😀 Själv har jag inte kommit till skott men äldsta dottern bakade i dag så nu vet jag vad som bjuds på Lillejulafton!

  kram och trevlig kväll 😀

  26 november, 2016 kl. 6:58 e m

  • Det är gott med lussebullar och jag har alltid dubbel mängd saffran.
   När är det lillejulafton? Är det en speciell dag eller när man har tid att träffas och fira?

   26 november, 2016 kl. 8:28 e m

   • Lilljulafton är den 23/12 och då bjuder äldsta fröken med man på glöggmingel. Självklart ska det vara dubbel mängd saffran för annars blir det för lite smak.

    Kram och god kväll!

    28 november, 2016 kl. 8:18 e m

   • Detsamma till dig 🙂

    28 november, 2016 kl. 8:57 e m

 2. Fint du har det! Jag har ”bara” satt upp gardiner i köket samt adventsbelysning. Övrigt julpynt får vänta lite, annars kanske mannen får hjärtklappning igen när han kommer hem sen! Blir han kvar längre än veckan som kommer är det däremot fritt fram😉

  26 november, 2016 kl. 8:26 e m

  • Tack! Det är inte alla som håller med om det. Min syster kom upp till mig, gick runt i mina rum och skrattade och pustade sig genom allihop 🙂 Hon är väldigt glad att vi bor på varsin våning och jag är glad för att jag inte behöver hålla tillbaka mina jullustar.
   Nej, ge inte mannen hjärtklappning. Bäst att du lugnar dig på den fronten 😉 Det räcker med att hans hjärta slår något extra slag av glädje när han kommer hem till dig 🙂

   26 november, 2016 kl. 8:33 e m

 3. ina

  Tack för adventsstämningen!! Jag har endast en julgrupp av tre hyacinter på mitt soffbord. Alla mina julsaker är inlåsta i ett förråd jag har lämnat iväg nyckeln till då rören i källaren ska förstärkas. Inte tänkte jag på att plocka ur adventssakerna först… Men ska lösa det i dag på något sätt. Bullarna ser verkligen goda och fina ut ❤

  29 november, 2016 kl. 11:33 f m

  • Vilken osis men om det ordnar sig i dag så har du i alla fall lång tid kvar att känna julstämning. Hyacinter gör mycket för stämningen så helt utan är du ju inte 🙂
   Kram ❤

   29 november, 2016 kl. 12:01 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s