Min blogg om allt och inget

Vissa blir bara stiligare med åldern

Det stämmer väldigt bra in på min älskade Kasper. Hipp Hurra för honom i dag för han har nått den aktningsvärda åldern 14 år. Det blir 98 hundår.

Nog borde han börja bli skröplig och ålderstyngd nu men inte han inte. Han hoppar visserligen inte lika högt över hinder i skogen längre och han springer inte som ett jehu men han travar glatt på utan problem på långa promenader och varje kväll, alltid vid ungefär samma tid, kommer leklusten fram. Senaste veckan har han börjat vilja leka även lite senare, när jag tycker att det är sovdags. Efter kvällskissningen stirrar han på mig, gör ett litet skutt, petar på sitt tuggben och visar med hela sig att han vill att jag ska kasta benet igen och jaga honom runt i alla rum. Det hjälper inte att jag säger att vi ska sova. Han kan verkligen se besviken ut. Om jag går utan att leka först så tittar han anklagande på mig, slokar med huvudet och lommar iväg och lägger sig. Oftast kan jag inte vara så grym. Jag kastar hans ben och går efter honom ett varv. Sedan klappar jag om honom lite och säger att det räcker så. Då nöjer han sig med det så han är ju inte jättekrävande.

Hans känsliga mage hindrar oss från att fira med diverse godsaker. Han ska få kokta makaroner i sin vanliga mat och jag vet att han blir glad för det. I morse blev det extra tilldelning av frolic också men jag vågar inte ge honom för många. Han ska ju inte må dåligt på sin födelsedag. Men sång och de extra små godbitarna räcker för att han ska känna sig speciell. Den här gången reagerade han inte lika starkt på att jag sjöng ”ja må han leva”. Men en svansviftning blev det i alla fall och en blöt puss fick jag.

Undrar hur länge han ska vara så här pigg och frisk. Jag tror att han kommer att vara min fina kompis i flera år till och att han blir ännu stiligare med tiden.

dsc_0047 dsc_0921 dsc_0965 dsc_0972 dsc_1082 dsc_1099

2 svar

 1. Grattis till Kasper! Så fin han är och så roligt att han är så pass pigg trots sin höga ålder. Herr Hund blir 14 år i mars men är tyvärr inte så pigg längre vilket känns jobbigt. Miss E avgudar verkligen honom…

  Kram och ha en härlig söndag!

  20 november, 2016 kl. 12:39 e m

  • Kasper tackar och framhåller vikten av bra kost, mycket motion och kärlek från resten av flocken 🙂
   Vår första hund var en golden och han blev nästan 15 år. Kasper är mycket piggare så om inget oväntat händer så tror jag att han blir äldre än så.
   Det är svårt när man förlorar en av sina bästa vänner. Jag har varit med om det några gånger och jag fasar för hur det ska bli när det är dags igen. Men det blir sista gången. Sedan ska jag inte ha någon mer hund.
   Jag hoppas att Herr Hund kan vara med länge till och att Miss E får ha kvar sin kompis.
   Kram.

   20 november, 2016 kl. 12:54 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s