Min blogg om allt och inget

Får skylla mig själv

I dag mår jag som jag förtjänar och det kan jag tacka min förbaskade envishet och tjurighet för. När jag har bestämt mig för något vill jag genomföra det genast och i går bestämde jag mig för att om jag mår skapligt så skulle det bli en tur till Ikea i dag. Mitt badrum blir inte renoverat förrän någon gång efter årsskiftet men jag kunde inte vänta. Tänk om den inredning jag har bestämt mig för tar slut, upphör att tillverkas eller prishöjs. Med en utskriven lista på var allt jag vill ha fanns, avdelning eller hylla och fack, gav jag mig iväg. Jag struntade i hela möbelvåningen och gick bara igenom inredningsavdelningarna men det blev ändå för mycket.

Troligtvis var det de två tunga paketen innehållandes kommoden som tog knäcken på mig. De vägde ca 27 kg var och jag har för mycket jäklar anamma i mig för att be om hjälp. Det känns i både mage och rygg nu. Mina piller hjälper inte mycket och inte heller hjälper de mot den extra fibromyalgivärk som det här äventyret gav mig. Men det visste jag. Mot den värken hjälper inga mediciner så det är inga nyheter. Kanske ska jag tänka att det var tur att mitt bankkort av någon anledning inte godtogs (det fanns pengar så det var något annat fel) och att pengarna på mitt andra kort inte räckte till även tvättställ och spegelskåp. Då slapp jag i alla fall kämpa med fler tunga paket. Det kändes ganska skönt då i alla fall och jag hinner hämta dem vid ett senare tillfälle.

Det räckte inte med Ikeabesöket. Dum som jag är stannade jag också till vid Rusta för diverse inköp. En hallmatta, några tomtar (måste ha några nya varje år), massor av hundgodis, julgardiner och lite annat smått och gott hamnade i kundvagnen. Inga tunga saker men jag fattar inte hur jag tog mig igenom affären. Det var i alla fall inga köer och ett lite glädjande besked fick jag i kassan. Om jag blev medlem i dag skulle jag få 10% på hela köpet så jag sparade ca 230:- för att jag är så tjurig och envis.

Nu sitter jag här hemma i min soffa och känner att jag aldrig mer vill lämna den. Jo, jag måste upp och röra på mig ibland för annars får jag ont på andra ställen men mest ska jag gosa ner mig i mitt soffhörn med en skön filt över mig och en tv-serie att titta på. Lite ska jag bry mig om hundarna också men i dag blir det inte så mycket.

Jag är i alla fall väldigt glad åt alla mina inköp och i morgon mår jag säkert mycket bättre. Om sanningen ska fram erbjöd sig min syster att följa med och hjälpa mig om jag kunde vänta några dagar men, som sagt, med en envishet som är väldigt nära idioti så ville jag inte vänta. Det är alltså helt och hållet mitt eget fel att jag mår lite sämre nu.

 

 

6 svar

 1. Ina

  Alltså förlåt men nu ser jag dig framför mig som i en seriestrip, helt slut och svettig men tvingar sig genom de ärenden som planerats för oavsett mående. Ja det ÄR ju inte roligt men jag känner igen envisheten och ibland tror jag det är lite skönt att slå sina besvär på truten och göra det man vill. Kanske det inte är värt 2-300 kr i förtjänst men man har gjort det själv.

  Och ja, tur att kortet inte fungerade till allt!
  Hoppas du tar det lugnt idag med och har lite mindre ont?

  Kram

  15 november, 2016 kl. 3:19 e m

  • Jo, i efterhand är det roligt och man ska skratta åt allt elände 🙂 Du känner säkert väldigt väl igen dig i hur det är och du har alldeles rätt i att man behöver sätta sig upp emot besvären.
   I dag har det varit betydligt lugnare men det verkar ta ett tag innan det släpper. Jag ångrar i alla fall inte gårdagen. Det var roligt även om det var jobbigt 🙂
   Kram

   15 november, 2016 kl. 3:49 e m

 2. Ha,ha, förlåt, men som Ina skrev så ser jag en målmedveten, envis dam stretandes med sin kundvagn i sitt anletes svett, förbannande sig själv över bristen på självinsikt eller det är väl bångstyrigheten som är starkast helt enkelt!
  Men, heja dig!

  16 november, 2016 kl. 8:01 e m

  • Ja, skam den som ger sig 🙂 men i dag var jag lite klokare. Jag beställde resterande grejer från webben och med hemkörning och uppbärning. Det är sååå värt de 400 kr det kostar. Syrran hjälpte mig i alla fall att bära in de två tunga paketen i förmiddags för själv skulle jag inte ha orkat. Vi får väl se om jag lärde mig något eller om jag snart är igång igen 😉

   16 november, 2016 kl. 9:00 e m

 3. Envishet är på gott och på ont men grattis till lyckade inköp. Läser att du beställde resten vilket nog var ett väldigt vettigt initiativ! Hoppas allt blir till belåtenhet när det blir så dags.

  Kram

  17 november, 2016 kl. 10:22 e m

  • Ibland får envisheten ge vika för visheten 😉 Jag är inte för gammal för att lära av mina dumheter.
   Nu måste jag vänta till någon gång efter årsskiftet för att få hit hantverkarna men jag är ju van vid att vänta…
   Kram.

   17 november, 2016 kl. 10:28 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s