Min blogg om allt och inget

Tjugotre år sedan hon kom

Man skulle kunna tro att första bilden är från 60- eller 70-talet men sanningen är faktiskt så  hemsk att vi klädde henne så här och satte henne i en babysitter som inte gjorde saken bättre. Tur att hon var en skönhet i sig själv så att den totala upplevelsen av bilden kan hamna på plussidan. Golvet i bakgrunden stämmer förresten också bra in på vår dåliga smak.

Hon kom till oss i slutet av oktober 1993 och jag kommer ihåg att jag efter förlossningen låg i min säng och tittade ut på ett underbart höstväder. Jag minns det för att innan den dagen hade det varit en lång period med regn och rusk och jag längtade ut till solen. Jag var lite omtöcknad så när undersköterskan frågade om jag ville ha hjälp att duscha så sa jag glatt att ”det behövs inte för jag duschade innan jag åkte hemifrån”. Hon var nog van vid vimsiga nyförlösta kvinnor så hon lät mig vara trots att jag nog inte var så fräsch som jag då trodde.

Nu har det gått 23 år sedan den dagen och som vanligt, när barnen blir äldre, är det svårt att förstå hur åren har kunnat försvinna så fort. Jag blir glad när jag tittar på korten från då och nu. Man kan inte tro att det är samma härliga varelse på båda korten men så är det. Hårfärgen är den naturliga på båda bilderna så det har gått från ytterlighet till ytterlighet. Vid något tillfälle, när hon var mycket yngre, trodde hon inte på oss när vi visade det här kortet och sa att det var hon.

Hon firade sin födelsedag utan mig men hon har lovat att hon dyker upp här någon av de närmaste dagarna. Då blir det tårta och paket och kanske en liten sång från hennes mamma. Fast jag har redan sjungit i telefonen så kanske räcker det med det. Som vanligt ser jag väldigt mycket fram emot besök av ett av mina barn och kanske orkar jag med någon liten utflykt. Vi får väl se.

dsc_1049dsc_0987

3 svar

 1. Ina

  Åh jag tycker kortet är jättefint!! Grattis i efterskott får man väl säga 🙂

  2 november, 2016 kl. 4:28 e m

  • Jag tycker också att det är fint men jag skulle inte ha valt samma färgsättning i dag 😉

   2 november, 2016 kl. 4:46 e m

   • ina

    Det är ju det som gör det så extra härligt att titta på gamla bilder ❤

    3 november, 2016 kl. 10:18 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s