Min blogg om allt och inget

Tv-beroende

I veckan som gått har jag blivit kund hos en ny tv-distributör. Eftersom det har strulat med signalstyrkan i antennkablarna sedan takbytet så pratade min syster med ortens expert på området och snart kom en trevlig ung man på besök. Han kollade in alla grejer och höll med om att något måste göras. Naturligtvis visste han vad som är bäst och självklart förstår jag att han har ett bra avtal som gör att han tjänar på att sälja just den produkten. Det spelar ingen roll för jag tycker att jag också fick en bra deal. Som den trevliga mannen sa: man får inga fördelar för att man är en lojal kund. Det är först när man ska byta bolag som man blir intressant och får bra erbjudanden.

Nu sitter det en parabol på taket och allt arbete och material, som behövs för att få bild i rutan, kostade noll kronor. Vi fick betala för nya dekodrar men det är ok. Nu har jag massor av kanaler, jag vet inte ens hur många, och det är helt gratis i ett halvår. C-more ingår i tre månader så jag har tänkt att jag ska spela in massor av filmer på min inspelningsbara dekoder under den tiden. Efter gratisperioden tänker jag nöja mig med ett mycket mindre utbud. Jag hinner i alla fall inte titta på alla kanaler och jag har en ganska klar uppfattning om vad jag vill ha. De kanaler jag hade förut och kanske någon mer är fullt tillräckligt. Nu ska jag se fram emot en vinter utan avbrott p g a dåliga kablar och trasiga antenner.

Jag har aldrig tittat så mycket på tv förut men jag hoppas att jag inte har blivit så beroende att jag får svårt att avstå från alla serier när hälsan tillåter mig att syssla med många andra aktiviteter. Jag får väl säga till syrran att hon ska piska på mig om jag inte lämnar soffan när den dagen är här.

Min son åkte hem i går och han var nog glad för att slippa vara kvar då jag vaknade med magkramper och flitiga toabesök. Det verkade vara samma slags åkomma som jag hade i somras och jag tror inte att den smittade. Men jag förstår honom så väl. Jag skulle inte heller ha velat riskera något och det blev inga hejdå-kramar när han gick iväg till tågstationen. Jag mådde ganska snart bättre igen men jag undrar varför jag får sådana problem. Jag vet inte när jag hade något liknande tidigare och nu har det hänt tre gånger sedan i somras. Medicinen ska kunna ge förstoppning så det är inte förklaringen.

Resten av helgen ska jag sitta och titta ut på höstrusket och njuta av att slippa vara därute (förutom någon liten hundpromenad). Bilden är tagen en något skönare dag för jag tycker att vi kan behöva se något annat än det som sker utanför våra fönster just nu 🙂

_20161007_100512

2 svar

 1. Tyvärr är det så. Som gammal trogen kund får man inga fördelar att tala om men när man är ny då blir det bra erbjudanden. Kan man dra fördel av det vore det dumt att avstå. Så egentligen borde man byta lite då och då men jag skulle inte orka…

  Trevlig söndagskväll!

  23 oktober, 2016 kl. 7:02 e m

  • Nej, det är väl för att man inte orkar ta tag i det som man ofta nöjer sig med det man har. Om man bytte försäkringsbolag, tv-bolag och många andra bolag med jämna mellanrum så skulle man nog kunna spara en hel del pengar. Men det blir jobbigt och då får det vara.
   Kram.

   23 oktober, 2016 kl. 8:25 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s