Min blogg om allt och inget

Vardagslunk

Min dotter har åkt hem efter en dryg veckas mysig samvaro och min son, som också kom hit några dagar och förgyllde min tillvaro, har återvänt till sitt. Vardagen knallar på och mitt liv ser likadant ut igen. I alla fall nästan. Några trevliga killar från en lokal byggfirma har bytt vår ytterdörr och jag avböjde målning och sa att det kan jag göra själv. Det var inte så mycket arbete. Jag tyckte att det var kul att göra något lite ansträngande igen och min syster sa att det märktes att jag blev gladare av det. Nu är det färdigmålat både på ut- och insidan och den nya tröskeln är inoljad. Det var roligt men nu räcker det för min del. Det som återstår är att plåtslagaren ska göra fint på utsidan och det erbjöd jag mig inte att fixa. Förhoppningsvis ska vi inte behöva ha lika kallt i hallen den kommande vintern som den förra. Dessutom är det väldigt skönt med ett normalt låsvred på insidan och att inte behöva krångla med en nyckel som ofta inte fungerade. Väldigt frustrerande när någon ringer på och det inte går att öppna.

20160919_155937.jpgÄnnu fler hantverkare väntas hit. Redan nästa vecka kommer takläggarna och byter vårt yttertak. Det var inte svårt att välja bland offerterna. Vi har bara fått in två stycken och den vi valde var 65000 kr billigare än den andra. Konstigt nog ingick det mer i det priset också så vi tackade genast ja. Min syster gjorde bara en liten koll på nätet innan och konstaterade att det verkar vara en helt ok firma. Lite jobbigt blir det att ha folk här som klättrar omkring på byggnadsställningar och tittar in genom fönsterna. Mitt hem är min borg och jag vill inte bli tittad på. Jag får väl fälla ner persiennerna och gömma mig innanför dem. Det ska i alla fall bli väldigt skönt att känna sig trygg med att taket klarar alla slags ruskväder sedan.

2 svar

 1. Ina

  Vilken fin dörr och heja dig som målade den. Tacksamt att se och kanske ta på dörren varje dag och känna att man har hjälpt till att skapa lite där 🙂 Jag har en gång i tiden varit hemma sjuk medans dåvarande yttertak byttes och jag kan rekommendera dig att ha hörlurar eller något. Eller om du kan sitta utomhus. I alla fall lät det extremt mycket i mitt dåvarande hus 😁 men såååå skönt när det är gjort. Kram

  20 september, 2016 kl. 5:59 e m

  • Jag funderar lite på om det framgår tydligt att det är den vita dörren som är den nya 😉 Dörren var vit så jag har bara målat listerna runt om och det som behövdes byggas igen på utsidan. Men det är ändå kul att ha varit lite delaktig i projektet 🙂
   Usch så jobbigt det kommer att bli. Jag skulle helst vilja åka bort några dagar men jag har ingen ork att göra det. Det blir kanske hörselkåpor som lösning.
   Kram.

   20 september, 2016 kl. 6:45 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s