Min blogg om allt och inget

Ännu mer sällskap

Mina fina ungar har turats om att komma och hälsa på mig under sommaren och nu har jag haft tre väldigt mysiga och kramiga dygn tillsammans med min äldsta dotter (mellanbarnet). De har inte planerat att sprida ut besöken utan det är bara så det har blivit. Visst hade det varit roligt att samlas allihop någon gång men i stället har jag haft sällskap många dagar och har fått rå om dem var för sig. Det är absolut inte det sämsta.

Min äldsta dotter är den kramigaste av mina barn (undrar när jag slutade säga våra barn). Rätt som det är kommer hon och kryper tätt intill i soffan och bara kramas. Vi behöver inte säga något. Bara vara nära och känna hur bra det känns. Hon ger även många spontankramar under dagarna och jag tar gärna emot och kramar lika gärna tillbaka. Mina andra två barn kramas också men är inte riktigt lika ivriga kramare. Finns det något bättre än att nästan drunkna i en ormgrop av kramar? En kramgrop. Om alla samlas här till jul så blir det säkert så någon gång då.

När jag blev ensam i dag ringde jag runt till olika byggfirmor för att begära offerter på takbyte. Det påpekades i besiktningen, när vi köpte huset, att taket behöver bytas snart så vi vill gärna ha det gjort ganska snart. Redan några timmar senare dök den första hantverkaren upp för att inspektera taket och enligt honom är det murket på vissa ställen. Han klättrade omkring på de olika taken en stund och sa att han skulle räkna på priset och skicka en offert. Minst två till ska komma och sedan får vi se hur vi väljer. Både pris och väntetid spelar roll för det är bra om vi kan utnyttja rotavdraget i år så att vi kanske kan åtgärda fönster för nästa års rotavdrag. Det är dyrt att vara husägare men vi får väl hoppas att det lönar sig när vi säljer det i framtiden. Eller kanske bor vi kvar tills ungarna får ärva det. Då blir det deras bekymmer 😉

7 svar

 1. Ina

  Ja det är kärt besvär om man trivs i hus. Jag saknar det måste jag säga ❤

  23 augusti, 2016 kl. 1:16 e m

  • Det är mycket ansvar men jag tycker nog också att det är värt det 🙂 ❤

   23 augusti, 2016 kl. 2:22 e m

 2. Så mysigt med dottern på besök. Visst är det trevligt att ses alla men det går lika bra att de tittar in pö om pö tycker jag. Klokt att begära in offerter från ett par olika företag för det kan skilja ganska så mycket. Men ett tak som inte är i bra skick måste åtgärdas innan det leder till värre skador.

  24 augusti, 2016 kl. 9:21 e m

  • Om de turas om så blir det ju fler bra dagar 🙂
   Det är en ganska stor åtgärd att byta ett tak så vi vill ha några offerter att välja mellan. Om det inte skiljer mycket i pris blir det nog det företag som kan hjälpa oss innan årsskiftet.

   24 augusti, 2016 kl. 10:31 e m

   • Det hade jag också valt för det är skönt att ha det avklarat innan vintern börjar.

    25 augusti, 2016 kl. 2:03 e m

 3. Alla platser har sin charm men en del en speciell plats i hjärtat ❤

  29 augusti, 2016 kl. 4:20 e m

  • Jag undrar om inte den här kommentaren egentligen skulle ha hamnat på ett annat inlägg men det spelar ingen som helst roll för hur det än är med det så har du helt rätt 🙂 ❤

   29 augusti, 2016 kl. 5:30 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s