Min blogg om allt och inget

Smärta

Jag har fått en del nya erfarenheter av smärta de senaste dagarna. Från att ha mått skapligt på morgnar och förmiddagar och inte ha behövt mer än fyra citodon och två alvedon per dygn har jag hamnat i en period då jag har stoppat i mig tio citodon per dygn. Det började förra veckan med ett ökat tryck på höger lunga och lite tyngre att andas. Inte mer ont men en obehaglig känsla av att ha en tyngd över lungorna. Obehaget övergick i smärta som ökade varje dag och de tre senaste dygnen har varit jobbiga. Jag har aldrig vaknat av smärta på natten förut men nu har jag fått prova på det också. Sedan har det fortsatt och för att orka har jag varit tvungen att överdosera mina piller. I dag kändes det som om jag var tvungen att rådfråga läkare eftersom jag egentligen inte får ta så hög dos. Att jag inte har gjort det tidigare beror på att jag trodde att det var något tillfälligt besvär men det känns inte bra att vänta längre.

Läkaren skrev genast ut långtidsverkande morfintabletter som ska kompletteras med andra piller vid behov och även med alvedon. Jag ska genast sluta med citodon och övergå till morfinbehandling. Nu hoppas jag att det blir bra men ännu mer hoppas jag på att den här smärtan försvinner eller minskar. Det positiva i detta är att mina abstinensbesvär försvann när hjärnan helt plötsligt fick så mycket av det den ville ha men levern mår tydligen inte bra av så höga doser. Jag frågade läkaren om det spelar så stor roll när jag ändå ska byta ut levern men han tyckte inte att det vore så bra om jag får leversvikt innan jag hamnar på operationsbordet. En klok invändning som jag tar till mig 🙂

Mitt i allt elände händer det ändå trevliga saker. Min svägerska hälsar på mig några dagar och det är alltid roligt. Det är inte bara jag som blir glad av det. Båda hundarna visar tydligt att nu har det kommit en människa som vi gillar. Det har blivit pussar och glada svansar och Nalle har varit riktigt snacksalig. Jag har aldrig träffat någon annan hund som kan ”prata” lika mycket som han. Han har verkligen berättat mycket för min svägerska och fjäskat för henne. Nu är båda hundarna ute och går med min syster och min svägerska medan jag har sovit en stund. Bra för alla parter.

20160810_032533.jpg

6 svar

 1. Så bra att du fick långtidsverkande morfin i stället för inte ska levern ta mer stryk än vad den redan får. Hoppas lindringen ska fungera bra. Så mysigt med såväl två- som fyrbent besök 😀

  Kram och ha en bra dag!

  10 augusti, 2016 kl. 1:08 e m

  • Det är bra att det finns alternativ. Det finns även en plan C enligt läkaren 🙂
   Sådana här besök, då besökaren inte behöver underhållas, är väldigt uppskattade nu 🙂

   10 augusti, 2016 kl. 1:54 e m

 2. ina

  Så tråkigt att läsa att du fått ondare. Hoppas de nya pillren hjälper mot det onda så du kan få slappna av. Enbart smärtan kan ju också skada genom att man spänner sig, oroar sig mm mm så ibland är det faktiskt bättre att äta starka tabletter än att låta bli.

  Så gulligt med pratande hund, jag har en sådan, ibland önskar jag bara att hon hade lite mörkare röst 🙂

  Stora varma kramar till dig ❤

  10 augusti, 2016 kl. 4:53 e m

  • Det är inte ofta jag har så ont som nu så jag har väl i alla fall haft lite tur. Tack och lov att det finns smärtstillande medicin. Det ska bli spännande att se hur det blir i natt. Du vet ju hur det är att ha så ont att det inte går att sova och det är ingen höjdare.
   Din lilla vovve kan ju inte ha lika mörk röst som Nalle men hon låter säkert väldigt rar med en röst som passar henne 🙂
   Tack för kramar 🙂 Jag skickar tillbaka ett fång med kramar till dig ❤

   10 augusti, 2016 kl. 5:31 e m

 3. Åh, hoppas det är på g snart med det som kommer att få dig må bättre på sikt ❤

  10 augusti, 2016 kl. 10:32 e m

  • Ja, nu kan gärna det där samtalet få komma.

   11 augusti, 2016 kl. 3:07 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s