Min blogg om allt och inget

Lite dimmigt

Dagarna går och jag orkar inte så mycket. I stället får jag glädjas åt att min dotter ger sig iväg på små äventyr emellanåt. Som ni kanske har sett på nyheterna på tv så har det varit ett stort Närcon i Linköping. Massor av mestadels ungdomar som gillar figurer ur dataspel, filmer, seriemagasin etc har träffats på campusområdet för att umgås, klä ut sig till sina favoritfigurer, gå på seminarier och mycket annat. Min Sara  åkte dit mest för att träffa en väldigt god vän som kommit från Finland för att delta. Det var en väldigt lyckad dag och kväll enligt henne och det är ju bra att ha en mamma bara några mil därifrån som man kan bo hos. En mamma som dessutom lånar ut sin bil så att det blir riktigt smidigt. Några dagar innan följde jag med henne när hon provade att köra in till campus. Det är lite nervöst att köra i en ovan stadsmiljö när man sällan kör bil. Men vi passade på att göra några små ärenden också och det var ju bra även för mig att jag hade chaufför en dag. Jag gillar inte att köra när jag inte är klar i huvudet så det gäller att passa på.

Min dotter har även, som så många andra numera, gått en del promenader med mobilen framför sig letandes efter diverse pokemons (eller kanske heter det pokemonar). Säga vad man vill om den nya flugan men det får ungdomar att resa sig från sina stolar och gå ut och röra på sig. Ibland pratar de även med andra spelare så det blir många bra saker samtidigt. Frisk luft, motion, mänskliga möten och massor av nya upptäckter. Det enda problemet är väl att det kan hända olyckor när så många går omkring och inte är uppmärksamma på omgivningarna. Härom kvällen kom Sara hem och berättade att det var en gratiskonsert i en park i centrum. Jag vet att det bjuds på konserter vissa kvällar hela sommaren och det är något att se fram emot att orka med så småningom.

Det är kul att  min dotter kan roa sig medan jag mest sitter här i dimman och väntar på bättre mående. Jag har gjort några små försök till trädgårdsarbete men har fått ge mig ganska snart. Men bättre tider kommer. Det vet jag ju och då ska jag också ut och göra massor av kul. Det blir nog inget pokemon go för mig men det finns så mycket annat.

4 svar

 1. Visst är det positivt att ungdomarna kommer ut! Som hundägare får man dock sin beskärda del vilket är positivt men det skadar inte med en hjälp på traven. Visst kommer det bättre dagar för id!

  Kram

  31 juli, 2016 kl. 9:32 e m

  • Ja, dataspel har många fördelar. Även de spel där man sitter framför sin skärm. Jag såg ett inslag på vetenskapens värld där de bl a pratade om att det visat sig att yrkesgrupper som kirurger hade stor nytta av den fingerfärdighet som dataspelande ger. Jag har märkt att det är väldigt bra för mina ungdomars språkkunskaper också. Plus en hel del annat som de får kunskaper om.
   Min tid kommer så småningom 🙂
   Kram

   31 juli, 2016 kl. 9:37 e m

 2. Mina var oxå på närcon! De skulle t om vara utklädda men tjejen som sydde kostymerna hann inte klart så det blir närcon vinter oxå. Då kanske Sara kommer tillbaka 😉
  Min stora som alltid sitter vid datorn är en hejare på läsförståelse i engelska. Nu är hon oxå ute och jagar pokemons och har under de varmaste dagarna satt klockan på 07 för att hinna ut och jaga innan det blir för varmt!
  Hon har varit ute mer denna sommar än hela året!
  Sen är det klart att det finns människor som har svårt att hantera detta på ett vettigt sätt men de människorna finns alltid i alla miljöer!
  Kram ❤

  4 augusti, 2016 kl. 8:41 f m

  • Det finns så klart fördelar och nackdelar men convent som det här och spel som pokemon go får ut våra ungdomar och de både lär sig mycket och har kul 🙂

   4 augusti, 2016 kl. 9:05 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s