Min blogg om allt och inget

En ovanligt bra dag

Jag vaknade till en i mitt tycke fantastisk dag. Inte alls särskilt märkvärdig egentligen men jag har mått mycket bättre än på länge. Nästan ingen feberkänsla och det förde med sig ett väldigt gott humör och mer energi än jag brukar ha. Det var lockande att sätta igång med något litet projekt, typ skrubba duschväggarna, men jag var riktigt förnuftig och tänkte att jag skulle spara mina krafter till ett planerat besök av en systerdotter och hennes lilla familj. Jag var väldigt glad för att jag mådde så bra just i dag när jag verkligen ville orka lite mer än vanligt.

Jag gick i alla fall ut och rensade lite ogräs på infarten. Det är ett stående inslag de flesta dagarna och något jag har tillräckligt mycket kraft att utföra. Fint blir det också även om det tar eoner av tid innan det blir klart. Det tog inte många dagar för mig att konstatera att det är ett evighetsgöra. Nytt ogräs börjar spira så smått där jag började för flera veckor sedan. Nåja, det är väl som med bilen. Den måste ju tvättas ibland även om den snabbt blir lika skitig igen. Ogräs kommer tillbaka, det bara är så. Jag rensade en liten stund och efter lite lunch bytte jag om till bikini för att njuta en stund i solen.

Det var helt sagolikt. Tack vare mitt bättre mående orkade jag vara ganska länge i solen. Jag njöt i drygt två timmar och med jämna mellanrum svalkade jag mig i vår lilla plaskpool. Tänk att det kan kännas så underbart att orka med det som förut var en självklarhet. Jag kände mig faktiskt lycklig trots att jag inte längre har en sjö utanför huset eller en fantastisk utsikt. Att vara så nöjd och tycka att livet inte kan vara mycket bättre är en lite ovanlig känsla för mig nu men så var det. Min syster är borta och semestrar igen så jag hade ingen att dela min glädje med men den blev inte mindre för det.

Jag hade precis badat när telefonen ringde och min systerdotter sa att nu var de utanför huset. Snabbt virade jag handduken om mig, öppnade och sa att jag bara skulle ta på mig något torrt och sedan blev det massor av mys med bebisgos och rolig samvaro. Jag orkade nästan med dem hela tiden de var här. Var bara tvungen att blunda en kort stund. Visst blev jag väldigt trött men det var så kul att träffa dem så jag kämpade gärna på lite extra. Jag kunde ju sova senare.

Jag har sparat en hel del småbarnsleksaker sedan barnen var små och jag tog fram korgen där allt låg. Lite kul tyckte nog lilla Josefin att det var och roligast var kulramen. En gammal hederlig kulram. Pappan sa att hon älskar mobiltelefoner men hon var mycket mer intresserad av min kulram av trä. Allt gammalt och omodernt är inte helt fel.

DSC_0895Nu, när det har blivit kväll, har feberkänslan börjat ge sig till känna igen men jag hoppas att det inte blir mer än så att jag ska orka vara ute och njuta av en solig morgondag också.

6 svar

 1. Så härligt att det blev en sådan bra dag! Dels att du kunde njuta i solen, dels att du orkade med trevligt besök. Faktum är att ofta är det de små sakerna i livet som ger den största lyckan. Man blir så medveten om det när hälsan inte går som på räls. Hoppas att fredagen blir lika fin!

  Kram

  22 juli, 2016 kl. 10:14 f m

  • Om det kommer något gott ur dålig hälsa så är det just att man lär sig att uppskatta de små glädjeämnena. Det gäller att komma ihåg det när hälsan förbättras 🙂
   Det känns som om i dag också blir ganska bra 🙂
   Kram.

   22 juli, 2016 kl. 11:12 f m

 2. 24 juli, 2016 kl. 9:27 e m


  • Jag har tänkt ringa dig men den här värmen gör att jag blir ännu tröttare i huvudet. Jag väntar lite men du ska veta att jag tänker på dig ❤

   24 juli, 2016 kl. 9:32 e m

 3. Ina

  Vad härligt att ha en extra pigg dag! Hoppa du inte är alltför slut nu efter? Stor kram

  25 juli, 2016 kl. 9:03 e m

  • Ja, det var skönt att må lite bättre. Nu är allt tillbaka till det vanliga men inte värre än så 🙂
   Kram.

   25 juli, 2016 kl. 9:49 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s