Min blogg om allt och inget

Ensam i stort hus

Min syster har tagit med sig sin hund, sin son och sin husbil och åkt på semester. De hämtade upp hennes exman och hans dotter på vägen och nu njuter de av havsvindarna på Gotland. Kul att vara så bra vän med sitt ex så att man kan åka på semester tillsammans. Roligt även för den gemensamma sonen och bra för alla att de trivs tillsammans.

Kvar här  hemma är jag och min vovve. Det är inte så sorgligt som det låter. Jag ska erkänna att det kändes väldigt tomt redan när de lämnade tomten och jag fick en liten gråtklump i halsen. Men det var för att jag tänkte tillbaka på när jag sist blev kvar hemma och skulle vara ensam en vecka. Några katastroftankar hann komma innan jag blev lite arg på mig själv och letade fram bättre tankar att koncentrera mig på. Det är första gången jag är ensam här i vårt hus när min syster är borta en vecka. Förra sommaren hade jag sällskap av något av mina barn när hon åkte bort. Jag trodde inte att jag var en sådan person som ser skräckbilder inom mig men jag hann på fullt allvar tänka att nu dröjer det nog inte länge innan poliser kommer med nya hemska besked.

Jag ropade på Kasper, kopplade honom och sedan gick vi vår morgonpromenad i skogen. Där försvann alla läskiga tankar och de har inte kommit tillbaka. Visst är det tyst, tomt och lite tråkigt men jag är inte ett dugg orolig utan bara glad för att de kommer att ha en härlig semester.

Ett litet äventyr blev det på förmiddagen. Jag hade bokat tid för en synundersökning eftersom jag har börjat fundera på om jag inte såg lite bättre förut. Jag har en känsla av att jag håller boken lite längre ifrån mig när jag läser och jag ser inte texten på dekodern till tv:n när jag sitter i soffan. Mycket riktigt. Synen har försämrats på båda ögonen och nu är nya glasögon beställda. Jag bryr mig inte om mode när det gäller bågar. Jag vet ungefär vad jag vill ha och det får inte vara för stora glas och det ska vara väldigt tunna bågar runt glasen. Skalmarna får gärna vara lite snirkliga men inga mönster eller snirklar på framsidan. Jag hittade ganska snabbt två par som jag gillade, ett par med progressiva glas och ett par läsglasögon. Problemet var bara att jag inte själv kunde se i spegeln hur jag såg ut i dem. Jag fick lita på den vänliga kvinnan i butiken och hoppas på att hon var ärlig. Det blir spännande att se om jag har valt rätt. De bågar jag har nu är lite för tjocka enligt min smak så det känns ganska bra att få byta. Synd bara att sparkapitalet blir naggat ordentligt i kanten. Fyratusen bort i en blinkning. Men det är det nog värt om jag får se lite bättre.

12 svar

 1. Även om man inte ungås konstant så känns det så klart lite tomt när någon reser bort. Det är liksom små korta möten som man är van vid. Men så positivt att din syster kan umgås så bra med sitt ex. Tänk om alla vuxna vore så kloka!

  Hoppas du ska trivas bra med dina nya glasögon. Mode eller ej men rätt glas och skärpa det behöver man verkligen ha!

  7 juli, 2016 kl. 10:39 e m

  • Jag har fler exempel i min närhet på bra vänskap efter avslutad relation. Det gör att man hoppas lite på mänskligheten mitt i allt elände omkring oss 🙂
   Det kommer att bli underbart att få se bra igen. Konstigt att det ska ta sån tid innan man fattar att synen har blivit sämre.

   8 juli, 2016 kl. 8:14 f m

   • Jag har också ett par positiva exempel vilket värmer men genom arbetet har jag sett föräldrar som konverserar med lappar som barnen får överlämna. Då blir man ledsen…

    8 juli, 2016 kl. 9:10 e m

   • Lite mer borde man kunna anstränga sig för barnens skull. Man behöver inte vara bästa vänner för att vara artiga mot varandra. Jag skulle också bli ledsen om jag fick se sånt.

    8 juli, 2016 kl. 9:51 e m

 2. Peter

  Ring Mig. Hon kommer nog gärna ner.

  7 juli, 2016 kl. 11:00 e m

  • Maritha är välkommen när hon vill och det ska jag gärna ringa och tala om 🙂

   8 juli, 2016 kl. 8:15 f m

 3. Jodå, de kostar de där synhjälpmedlen man behöver! Har tankar jag med. Inte för att synen försämrats märkbart men skulle vilja ha ett par utan solglasögon i som jag har nu. De är jättebra men ibland blir det lite bökigt när de mörkar ner och man ska gå inomhus. Då det tar en stund innan de ljusar upp sej blir det liksom natta ett tag! Svägerskan har dock öppnat nu glajaffär i linköping så det får bli en tur dit vid tillfälle!
  Kramar!

  8 juli, 2016 kl. 8:00 f m

  • Ursäkta mina dåliga språkkunskaper men jag vet inte vad glajaffär är 😉 Är det norrköpingska för något jag borde fatta?
   Jag funderade ett tag på om jag skulle beställa med solglas men det var kanske tur att jag höll mig till det jag har haft förut. Jag gör som jag brukar och sätter vanliga solglasögon utanpå 🙂

   8 juli, 2016 kl. 8:18 f m

 4. Ina

  Hehe glajer, glajaffär, optiker 🙂
  Så skönt att bågarna inte spelar så stor roll för dig. Själv har jag stora problem att hitta några. Men också som sitter skönt. Jag har sådana problem att jag funderat på om min näsa är extra konstigt formad.

  Skönt att det känns bättre nu. Kramar

  8 juli, 2016 kl. 10:57 e m

  • Tack för översättningen 😉 Ett nytt ord läggs till i min vokabulär.
   Jag har nog gett upp allt som har med mode att göra för att jag aldrig har förstått mig på det. Ganska skönt. Oftast är jag ca två år efter med det mesta 🙂
   Du kanske bara har en extra känslig näsa. Den är i alla fall inte konstig ❤
   Kram.

   9 juli, 2016 kl. 7:06 f m

   • Det är nog mer Stockholmslang än norrköpingsdialekt 😉 men brillor, glajer 😉

    9 juli, 2016 kl. 11:28 f m

   • Tack 🙂
    Jag misstänkte det när Ina visste vad det betyder. Borde ha vetat efter att ha varit tillsammans med en stockholmare i över trettio år 😉

    9 juli, 2016 kl. 11:31 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s