Min blogg om allt och inget

Dags igen

Ja, nu är jag igång igen. Magen vill inte vara vän med mig och jag får skynda mig till toan med jämna mellanrum. I fem dagar fick jag tro att det var över och jag hann äta och dricka mig tillbaka till samma vikt som innan. Kanske mycket tack vara min syster som bjöd på god rabarberpaj två av de dagarna.

Min dotter frågade om vi skulle gå ner till stan och köpa mjukglass och då hade jag redan känt de första små tecknen i buken. Men jag ville nog inte fatta för jag skyllde på min lever och på den värk som den ger mig. Det kan kännas på lite olika sätt så det var inte svårt att inbilla mig att det var den som ställde till det. Vi hann i alla fall ta promenaden ner till centrum och där gick vi längs ån och letade efter något ställe som hade mjukglass. Vi lyckades inte i vårt letande men hittade ett mysigt fik där de har kulglass. Jag beställde blåbärs- och vaniljglass och det var en ren smaksensation. Vi var båda nöjda med våra glassar och kanske ännu nöjdare var Kasper och Nalle som fick sista delen av min strut. Jag blir väldigt mätt av en stor glass och delade gärna med mig till dem.

20160629_153717.jpgPå vägen hem hejdades vi plötsligt av en man. ”Men, det är ju du” sa han och log mot mig. Jag kände så väl igen honom men kunde inte genast placera honom. Jag tror att jag lyckades spela med så att han inte upptäckte hur min hjärna började leta i minnet. Medan jag fick en stor kram hittade jag rätt information och blev lättad när jag kom på att det var en av de vänner jag fick när jag bodde i min nödlägenhet i Bestorp. En man vars fru en dag ringde på min dörr och frågade om vi skulle gå tillsammans med våra fyra hundar på promenad. Vi gick sedan gemensamma promenader nästan varje dag och efter ett tag blev det fika i samband med dessa rundor. Vi kom nära varandra och hennes man, som då var delägare i byns ica-affär, var också en väldigt omtänksam och glad person. Han var den första som hälsade mig välkommen till Bestorp. Konstigt nog kom jag mycket mer in i den bygemenskapen och pratade med fler människor än jag gör här. Men det har ju sina skäl. Jag mådde bättre och orkade vara mer social. Det var ett kul möte och ett oväntat sådant.

När vi kom hem var jag väldigt trött och påverkad och slumrade en stund i soffan. Sedan började det. Nu var kramperna inte svåra att identifiera. Svårare är det att förstå orsaken. Det var inte glassen eftersom det började innan vi gick. Inte heller är det en vanlig magsjuka. Någon slags bakterie eller virus borde vara förklaringen men jag lämnade prover på vc i måndags och ingenting var anmärkningsvärt. Ingen infektion, bara ett lite förhöjt levervärde. Går det inte över helt den här gången måste jag väl kontakta vården men jag är så vårdtrött och har ingen lust att ha mer kontakt med dem än nödvändigt. Det känns inte så allvarligt heller men jag vet att jag borde. Det är inte ofta jag svär men nu hänger det en del tunga och mörka uttryck i luften.

8 svar

 1. Vilken otur 😦 Hoppas att det är något snabbt övergående så att du snart känner dig bättre igen. Man krånglande magar är inte alltid så lätta…

  Krya på dig!

  29 juni, 2016 kl. 9:44 e m

  • Tack. Jag är ändå ganska glad att jag inte behöver kräkas. Det är nästan värre. Jag kan både äta och dricka även om jag inte får behålla det så länge.

   29 juni, 2016 kl. 9:49 e m

 2. Elin

  Låter verkligen inte kul 😕
  Hoppas att det vänder snart!
  Hälsa Sara!
  Kram

  30 juni, 2016 kl. 12:36 e m

  • Tack 🙂 Jag ska framföra hälsningen.
   Kram

   30 juni, 2016 kl. 1:17 e m

 3. Ina

  Du kanske ska läsa lite om ibs och känsliga magar. Eller tillföra något som är extra bra för tarmhälsan på sikt. Säg till om du behöver tips. Magen kan ju bli extra känslig av dina mediciner också. Har det lugnat ned sig? Kramar

  1 juli, 2016 kl. 12:59 e m

  • Jag har IBS men för mig har det bara orsakat hård mage och förstoppning. Aldrig diarré. Jag har pratat med min kontaktsköterska och hon tror att det är någon slags bakterie, kanske från den grillade kyckling vi åt någon dag innan det började. Kommer besvären igen ska jag lämna avföringsprov så får vi se. Hoppas jag slipper det 😉 Om jag inte får någon förklaring återkommer jag till dig för tips 🙂
   Kram ❤

   1 juli, 2016 kl. 1:33 e m

   • Ina

    Kram

    1 juli, 2016 kl. 11:58 e m

   • Kram ❤ 🙂

    2 juli, 2016 kl. 7:09 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s