Min blogg om allt och inget

Väldigt varmt

Den här fuktiga värmen är inte riktigt i min smak. Den påminner mig om hur mycket vi älskade att komma hem till Jämtland och känna att vi kunde andas ordentligt efter en semester ner till de här trakterna. Åtminstone när det var väldigt varmt. Men jag är ändå glad att vädret är så fint och att solen tittar fram. I dag har jag t o m orkat sitta ute i solen i drygt en timme och två gånger blev det ett dopp i vår lilla pool. Tack och lov för den. Den gör hela skillnaden mellan att njuta och att kämpa för att få lite färg. Jag känner hur livsandarna uppfyller mig och gör gott i min kropp när värmen tar bort mycket av värken. Sedan, när det blir för varmt, lägger jag mig i det svala men sköna vattnet och så är jag redo för ännu en stund i solen. Underbart att få ha det så.

Min älskade vovve, Kasper, har också njutit i dag. Han har tur som har en så snäll moster. Hon åkte iväg med båda hundarna och min dotter för att låta dem bada i en liten sjö här i närheten. Ja, min dotter badade också och jag tror nästan att det var premiärdoppet för henne. Hundarna älskar att bada. De simmade efter pinnar och njöt av svalkan. Man kan inte tro att min Kasper börjar närma sig 14-årsdagen (nåja, det är 5 månader kvar) när man ser hur pigg och frisk han är. Det är en njutning att se hur glad han är när han får följa med moster och bada. Det finns många fördelar med att bo med sin syster och en av dem är att min hund får ett mycket roligare och aktivare liv. Hans matte orkar ju inte företa sig så mycket men jag är väldigt glad för att min hund får ha en så bra ålderdom.

DSC_0047Lite mindre glad var min systers hund, Nalle, tidigare i dag när han blev snaggad för att inte få fukteksem av att bada. Han stod helt still i ca en timme medan han blev maskinklippt. Nu är sommarfrisyren på plats och han blev plötsligt väldigt liten. Minen visar att han inte tyckte att det var särskilt roligt men jag tror att han uppskattar att ha väldigt lite päls i den här värmen. Nu kan han i alla fall bada utan att få stora, såriga eksem och då är det värt en liten stunds obehag.

DSC_0856

Inomhus är det också lite för varmt men jag letade fram en fläkt och den sprider faktiskt lite svalka hos mig. Jag har inte svårt för att sova när det är varmt men nog är det bra mycket skönare att få krypa ner i en sval säng. Men jag tycker att fördelarna med värmen överväger nackdelarna med råge. Jag gillar sommaren. Ändå tänkte jag i morse, när det var som allra fuktigast, att det skulle vara skönt med en klar, lite kylig höstdag. Det var då och nu vill jag ha sommar ett tag till. Men jag önskar att det inte var så väldigt fuktig luft.

4 svar

 1. Jag tycker om när det är varmt ,men uppskattar dock inte när det blir den klibbiga värme som vi har haft under midsommarhelgen. Men efter nattens regn är det betydligt svalare så nu tycker man det är för kallt! Vädret är inte lätt 😉

  Trevlig söndag!

  26 juni, 2016 kl. 12:35 e m

  • Det är inte ofta man är helt nöjd men jag gillar värmen jag med. Jag har inte vant mig vid den här fukten ännu men det är ju lite som att åka på solsemester söderut 🙂 Här regnar det inte och de droppar som har kommit senaste veckorna har inte alls varit i samklang med väderrapporterna. Markerna längtar efter ett riktigt regn och jag längtar också. Det är fortfarande över 25 grader i skuggan.

   26 juni, 2016 kl. 12:49 e m

 2. Ina

  Ja sjuuuukt fuktighet! Kroppen får nog kämpa en del extra då känns det som. Jag skulle också vilja få sommarfrisyr, det verkar så skönt att raka bort en del på huvudet. I alla fall precis i början när man tänker på det… 😉

  Vad härligt ni har det med lilla poolen, en så bra investering!!!

  Kram

  26 juni, 2016 kl. 7:03 e m

  • Det är bara att ta fram hårtrimmern och börja snagga 😉 Lagom till kylan i höst kommer du att ha början till en ny långhårsfrisyr igen.
   Poolen var inte en så stor investering. Jag tror att den kostade lite drygt 200 kr och det skyddande locket en hundring till. Vi har haft väldigt mycket nöje av den blyga investeringen 🙂
   Kram

   26 juni, 2016 kl. 7:10 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s