Min blogg om allt och inget

Oplanerad utflykt

Min yngsta dotter sa för ett tag sedan att hon önskade att jag kunde komma och hälsa på hos henne och sambon i Örebro. De har gjort om i sin lägenhet och det är nästan ett år sedan jag var där. Det är klart att jag vill besöka dem men det är ju det där med orken. Om jag ska ta mig dit måste jag köra på morgonen innan det blir för besvärligt. Resan tar ca 1 timme och 40 minuter och med en liten bensträckare halvvägs blir det ca två timmar som jag måste vara alert. Sedan kan jag inte åka tillbaka förrän nästa morgon och då blir det en besvärlig natt eftersom jag måste ha en säng där jag kan halvsitta och sova. Jag kan fixa till det ganska bra med hjälp av kuddar men riktigt bra blir det inte.

I går ringde dottern och sa att hon tänkte komma till mig och vara här några veckor. Jag föreslog att jag skulle ta bilen till henne morgonen efter och sedan kunde hon köra tillbaka hit lite senare. Då skulle jag både få se hur de har det och få hit henne på ett smidigt sätt. Två flugor i en smäll.

Jag gav mig iväg strax före åtta i morse, efter morgonpromenaden med hundarna, och efter ett stopp för en bensträckare i Askersund kom jag fram lite före tio. Jag blev placerad i soffan med kuddar bakom rygg och huvud och en saccosäck under fötterna. Sedan kom mågaspiranten med en tebricka och dottern serverade smörgåsar. Jag satt i soffan och halvslumrade, ibland lutandes huvudet mot min dotter, samtidigt som vi förde ett lugnt samtal där jag stundvis blev tillsagd att sluta prata för att inte bli uttröttad. Jag kände mig väldigt ompysslad och välmående.

Så småningom gav vi oss iväg, jag och min dotter. Det var skönt för mig att kunna blunda emellanåt och ändra ställning när kroppen sa ifrån. Min dotter behövde få känna att bilkörandet fungerar fortfarande och efter en stund slappnade hon av och tog oss hem lugnt och fint. På hemvägen stannade vi till vid en fin rastplats och promenerade en liten bit för att njuta av utsikten. Jag kände mig så där härligt glad och tillfreds som man kan göra när livet är ganska trevligt. Det behövs inte mycket. Jag är inte bortskämd med utflykter just nu. Skillnad var det förut när jag och min man jämt var ute och flängde och såg oss omkring. Nu blir den här lilla upplevelsen något som jag får leva på ett tag. Kanske händer det något mer de här dagarna när jag har en chaufför hos mig som kan ta mig härifrån men vi tar en dag i taget så får vi se vad som händer.

DSC_0843 DSC_0845 DSC_0851

5 svar

 1. Vilket perfekt upplägg att ni gjorde så här! Dels fick du se lägenheten, dels fick du fint sällskap med dig hem och slapp att köra. Ibland har det lätt för att bli bra! Mysigt att få rå om dottern ett tag kan jag tänka.

  I morgon kommer yngsta fröken med sambo hem men de stannar nog inte så länge. En natt blir det i alla fall så vi hinner förhoppningsvis äta något gott tillsammans.

  Kram

  20 juni, 2016 kl. 7:43 e m

  • Ja, det är verkligen bra på alla sätt. Kanske dyker någon eller några av de andra upp snart också 🙂
   Även om det blir ett kort besök hos er så hinner ni i alla fall krama om varandra och se att allt är bra. Våra barn är ju de största glädjeämnena så det är alltid kul när de passerar hos oss.
   Kram

   20 juni, 2016 kl. 8:28 e m

   • Precis 😀

    20 juni, 2016 kl. 9:55 e m

 2. Ina

  Vad härligt det låter. Både med att bli ompysslad i soffan och utflykt samt besök i flera veckor ❤

  21 juni, 2016 kl. 5:14 f m

  • Ja, ibland är livet ganska bra 🙂

   21 juni, 2016 kl. 7:11 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s