Min blogg om allt och inget

Dagar med bra eftersmak

De senaste dagarna har varit väldigt bra. Inte för att jag har mått bra, för det har jag inte, men för att min son kom till mig och gjorde livet lite roligare några dagar. Jag är så glad för att alla mina tre barn trivs så bra i mitt nya hem och för att de kan komma hit och bara vara. Inga krav på att de måste umgås med mig hela tiden. Bara göra som de vill, ungefär som om de fortfarande bodde hos mig.

Riktigt så blir det kanske inte för visst sitter vi och pratar mer när vi träffas nu än vi gjorde innan de flyttade. Men det verkar som om de kan dra sig undan när de vill och jag har inte heller några problem med att säga att jag inte orkar mer. Rätt som det är kan jag säga att jag måste blunda en stund eller bara vara tyst och luta mitt yrsliga huvud mot soffhörnet.

Jag blir glad när jag hör min son prata med en vän i telefon och säga att han tycker att det är så skönt och avkopplande att vara här hos mig. Precis så vill jag att det ska vara. Ibland kan jag tänka att det bästa med att vara förälder är den relation jag har till mina barn sedan de blev vuxna. Jag älskade alla deras tidigare stadier också men det är något speciellt med att kunna vara vän med sina barn när de inte längre är barn.

Nu har min son åkt hem till sig och jag sysselsätter mig med annat. I dag har jag hämtat ett stort paket, ca 20 kg, med artiklar från Matsmart (kolla in matsmart.se om ni vill). Deras affärsidé är att köpa in varor med feltryckta el utgående förpackningar, korta datum, överlager, säsongsvaror etc och sälja kraftigt rabatterat. Detta för att inte så mycket felfri mat ska slängas bara för att ett datum har satts och när kvalitén fortfarande är oförändrad. Jag gillar den idén och ville prova deras varor. Utbudet varierar efter vad de har fått tag i men jag tycker att det finns väldigt mycket att välja bland. Inga färskvaror men mycket annat.

DSC_0751

Jag är t ex mycket nyfiken på de torkade soyastrimlorna som kan ersätta köttprodukter. De ska kokas en stund i buljong och sedan är de färdiga att användas som man vill. Jag tänker att det är bra när min son kommer och det blir veganmat för hela slanten. Det kan bli grytor och pajer och allt möjligt annat av det. Undrar om det smakar ungefär som oumph, en ny produkt som säkert alla vegetarianer och veganer känner till. Jag tycker att det är en väldigt god köttersättning. Spännande med alla nya upptäckter och det är roligt att upptäcka hur gott det är och hur mycket variation det finns inom vegankosthållning. Den här gången har vi ätit tacos med en röra på olika bönor, tomater, röd- och vitlök och chili som ersättning för köttfärsen. För några år sedan trodde jag inte att jag gillade bönor men det här blev jättegott. T o m godare är den vanliga tacokryddade köttfärsen. Vi åt även en pastarätt med krämig svampröra (trattisar och blodriskor). Väldigt gott och ett gäng nya matlådor hamnade i min frys. Perfekt.

Jag har inte orkat ta hand om allt som fanns i paketet ännu. Det är ingen brådska och det är så skönt att kunna känna så. Det får stå på köksbänken tills energi att hitta plats och plocka in kommer till mig. Enligt leverantören har jag sparat nästan femhundra kr på det jag har köpt och förutom att det är klimatsmart så gör det inget om det även blir kostnadssmart.

7 svar

 1. Ina

  Jag har blivit rekommenderad den sajten och planerat att också beställa därifrån. Så spännande och bra initiativ. Kram

  27 maj, 2016 kl. 12:54 e m

  • Ja, jag tycker att det är en väldigt bra affärsidé och något som jag gärna stöder 🙂
   Kram.

   27 maj, 2016 kl. 1:05 e m

 2. Elin

  Vad mysigt att ha Magnus på besök 🙂
  Vi beställer ofta på matsmart…nu senast massa granola (som Mio och jag äter varje frukost). Priset 14.90 jämfört med 35 i vanlig butik och det enbart pga att de bytt utseende på förpackningen! Barnmat har vi också tjänat många kronor på 🙂
  Kram

  27 maj, 2016 kl. 9:56 e m

  • Ja, det är så kul att han och även de andra dyker upp här ibland. Nära och lätt att ta sig hit 🙂
   Jag kommer nog att beställa därifrån fler gånger men jag väntar tills jag behöver fylla på så mycket så att jag kommer upp i maxvikten för 49 kronors fraktkostnad 🙂
   Kram till er alla ❤

   27 maj, 2016 kl. 10:00 e m

 3. Ah, jag har kollat in den sidan, men inte vågat ta språnget. Kanske får göra det ☺️ Låter mysigt med sonen på besök ❤️ Kram

  30 maj, 2016 kl. 12:52 f m

  • Jag blev nöjd med det jag beställde så jag rekommenderar att du provar 🙂
   Mina barn är det bästa jag har och det är alltid lika mysigt att träffa dem.
   Kram ❤

   30 maj, 2016 kl. 7:59 f m

   • Ska allt kolla in där ordentligt 😄
    Det förstår jag! Kram

    30 maj, 2016 kl. 10:26 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s