Min blogg om allt och inget

Pryttlar

Jag gillar pryttlar. Särskilt kontorspryttlar. Det sägs ofta att Clas Ohlsson är ett ställe där man lämpar av sin man när man själv vill shoppa i andra affärer. För mig var det inte så. Jag och min man gick gärna tillsammans in på Clas Ohlsson men där inne gick vi oftast till olika avdelningar. Medan han fastnade bland vertyg, elartiklar eller datortillbehör blev jag förtrollad av fiffiga hushållshjälpmedel eller alla de lockande bra-att-ha-saker som frestade mig på kontorsavdelningen.

Det var inte ofta jag köpte något. Jag lyckades nästan alltid hejda mig även om jag klämde och nöp lite i alla möjliga apparater och pappersartiklar. Tänk att kunna plastlaminera små skyltar att sätta upp hemma, eller att kunna strimla gamla fakturor. En del fakturor behöver arkiveras och då behövs det ju register och pärmar och kanske några fina pennor att skriva alla rubriker med. En djungel av pennor skrek till mitt inre att de ville följa med mig hem. Kulspets-, blyerts-, tusch- och mängder av andra sorters pennor. Till slut brukade jag konstatera att jag redan har allt jag behöver och egentligen vill jag nog inte ha plastiga skyltar på väggarna och varför skulle jag strimla fakturorna?

Jag var faktiskt nästan alltid så duktig att jag bara köpte det jag faktiskt behövde. Det kunde vara kuvert eller ett anteckningsblock. Men en gång kunde jag inte motstå en helt fantastisk manick. En batteridriven pennvässare. Jag såg framför mig hur jag aldrig mer skulle behöva svära över avbrutna blyertsspetsar som fastnar i pennvässare och jag var riktigt glad och nöjd över mitt köp när jag gick genom kassan.

När jag kom hem ställde jag undan min nya pennvässare bland andra kontorsattiraljer och glömde bort den. Jag hade glömt att jag inte hade använt vanliga blyertspennor på många år. De hade ersatts av stiftpennor och de behöver, som bekant, inte vässas. Jag kommer ihåg att jag tittade på den när jag packade mina flyttlådor och log lite åt mig själv och min vurm för pryttlar. Efter två flyttar placerades den i mitt nya kontorsskåp tillsammans med andra roliga saker. Där stod den utan att ens en enda gång ha blivit använd. Jag hade inte ens satt i batterier.

Men nu plötsligt har den blivit en av mina mest välanvända bra-att-ha-saker. Inspirerad av mina döttrar och några andra personer har jag köpt en målarbok för vuxna (en mindfulnessmålarbok) och färgpennor till den. Färgpennor behöver vässas och jag tycker att det är lika roligt varenda gång jag stoppar ner en penna i hålet på ovansidan av min pennvässare och det surrar till några sekunder. Sedan har jag en väldigt spetsig penna och kan fylla i de allra smalaste små fälten i min målarbok. Mina barn skrattade åt mig och min barnsliga förtjusning så fort de hörde hur det surrade till när de var här i helgen. Vi satt och pratade och jag och min dotter satt med varsin målarbok. Rätt som det var surrade det till och varenda gång skrattade vi tillsammans åt det. Ibland behövs det inte mer för att sprida glädje.

DSC_0684 1Min syster är också väldigt bra på att sprida glädje. I dag hade hon några ärenden till stan och när hon kom hem kom hon upp till mig med två tulpanbuketter. Med ett stort leende sa hon att jag skulle ha dem för att jag har ett så eländigt liv (med glimten i ögat ironiserade hon lite över mitt förra inlägg). Det blev ännu ett glatt skratt och som ni märker består mitt eländiga liv av ganska många muntra stunder. Inte ett så dåligt liv med andra ord 🙂

DSC_0686Ska jag vara riktigt ärlig så är det inte heller så himla bra just nu. De tre senaste dagarna har jag haft influensa med hög feber och orken har varit nästan obefintlig. Fast det är inte heller sant. Jag känner mig så sjuk men jag har varken feber eller andra verkliga symptom. Jag är övertygad om att det är mitt tablettberoende som ställer till det för mig och att abstinensbesvären har blivit värre. Jag har på eget bevåg minskat dosen av citodon och tar en sådan tillsammans med en alvedon två ggr på dagarna i stället för två citodon båda gångerna. Till kvällen tar jag som vanligt två citodon. Jag har inte fått bekräftat att det är abstinensbesvär men ingen har sagt emot mig när jag har tagit upp det. På nätet har jag läst om att det kan bli just influensaliknande symptom så jag tror att det är så det är. Nu hoppas jag på att det är den extra ansträngningen i påskhelgen som har gjort det här värre för jag vet inte om jag orkar känna mig influensasjuk ända tills min lever byts ut. Jag skulle åtminstone önska att jag får tillbaka tillräckligt mycket ork för att kunna prata ordentligt med min dotter i telefon.

5 svar

 1. En sådan pennvässare vore verkligen något för mig! Just nu har jag en sådan där rund liten plastsak med genomskinligt lock och som fanns redan när jag gick i skolan. Den är väl ok men inte blir det så fina spetsar som med din. Kanske dags att bege sig till Clas Ohlsson inom det snaraste 😉

  Det kan mycket väl vara minskningen av Citodon som ställer till det för dig. Klarar du dig bra med lägre dos är det väl en fördel men samtidigt kan du ju inte ha influensaliknande symptom hela tiden. Förhoppningsvis avklingar det snabbt eller ännu bättre om du får det besked du väntar på!

  Omtänksamt av din syster för en tulpanbukett blir man alltid glad för 😀

  30 mars, 2016 kl. 9:08 e m

  • Jag kan verkligen rekommendera den pennvässaren 🙂 men det är flera år sedan jag köpte den så jag vet inte om den finns kvar i sortimentet.
   Du kanske har rätt i att jag själv har orsakat mina ökade besvär genom minskat intag. Ska prata med sköterskan när jag har tid hos henne. Eller kanske med min vanliga läkare på vårdcentralen som jag ska träffa i morgon.
   Min syster är snäll och omtänksam. Det är därför jag är så glad över att vara sysbo med henne 🙂

   30 mars, 2016 kl. 9:17 e m

 2. ina

  Nu blir jag ju nyfiken på hur läkarbesöket gick, om det fanns tid att prata om influensasymtomen. Jag tror som du att det beror på det starka man får i sig. Jag är själv inne i en diskussion om att kunna byta till något som hjälper bättre men också får mig mindre trött. Om det nu finns.. Håller i alla fall tummarna för dig att läkaren hade något bra tips ❤ Tänker på dig och på hur du mår *bamsekram*
  Jag blir riktigt avundsjuk på din pennvässare, jag har alltid alltid velat ha en sådan. Men jag använder aldrig blyerts så jag blir kanske tvungen att köpa både målarbok och pennor för att kunna köpa just pennvässaren 🙂 Kramar

  31 mars, 2016 kl. 11:25 e m

  • Den läkare jag träffade är ”bara” distriktsläkare på vårdcentralen och den som jag vänder mig till för sjukintyg. Hon har öppen mottagning för sådana ärenden en gång i veckan och då är det lite löpande bandet som gäller. Men hon är jättebra som läkare och hon tog sig tid att kolla upp och bekräfta att det är abstinensbesvär jag har. Hon hade inget riktigt bra tips men hon nämnde kortison. Jag vet ju att jag blir deprimerad av kortison så jag sa att jag hellre har influensa än en depression. Läkaren sa att det ändå är bra att jag har försökt minska intaget. Både för att medicinen ska ha kvar sin verkan och för att jag ska ha möjlighet att kanske ta någon extra tablett om jag behöver må bättre tillfälligt. Om jag måste göra något särskilt. Men det verkar som om alla mina läkare tycker att det är bäst att jag behåller min medicin eftersom den ändå ska fasas ut efter operationen.
   Jag mår faktiskt lite bättre nu. Som om febern har gått ner lite. Förhoppningsvis blir det ännu bättre 🙂
   Det är klart att du ska ha en målarbok och fina färgpennor 🙂 Och då är ju pennvässaren nästan ett måste. Det är faktiskt väldigt avkopplande att sitta och kludda lite 🙂
   Kram ❤

   1 april, 2016 kl. 7:05 f m

   • ina

    Vad bra att hon tog sig tid och du fick lite att kunna känna dig lugnare med, antar jag. Ja, jag ska nog inhandla lite målargrejer vid nästa löning. Har ju spenderat lite för mycket de sista två månaderna så måste hålla allt lite kort denna månad. Kram

    3 april, 2016 kl. 2:25 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s