Min blogg om allt och inget

Kärlek eller parasit som dödar

Vad ser du på bilden nedan? Om du kan släppa den otroligt fina vovven med blicken en stund och fokusera på de två små, kala ungträden i förgrunden så undrar jag hur du tänker. Är det ett naturens mirakel där två älskande möts och förenas tills de två har blivit ett? Eller är de små stackars träden angripina av parasiterande klängväxter som långsamt suger all livskraft ur träden och tar över deras kroppar och rötter?

 

DSC_0661Jag blev alldeles fascinerad av det här och kunde inte riktigt besluta mig för vilket synsätt jag hade. Men jag kände att jag blev väldigt glad, sådär riktigt vårsprittande glad, och då valde jag att tro på kärlekens mirakel. Det är i alla fall kul att kunna fantisera om att det är så.  Jag vet att naturen är grym och att bara de starkaste överlever men eftersom jag inte är biolog eller någon annan sorts naturexpert så kan jag välja vad jag vill tro på. Ibland är det skönt att inte ha alla svar och kunskaper. Livet blir mycket roligare om man själv kan välja hur man vill se på saker. I alla fall om man oftast har ett positivt synsätt.

Jag gick alltså där och nästan nynnade för mig själv för att allt kändes så bra och inte blev jag mindre glad när jag såg några ynkliga blåsippor och senare snödroppar som någon måste ha slängt. Det var en sån där promenad då jag kände mig glad och nöjd över att bo här och få allt detta en hel månad tidigare än jag är van vid. Tänk om jag bara kunde få höra storspoven också. Då skulle jag gråta av glädje och tro på högre makter. Men den finns inte här så det tecknet från min man kan jag bara drömma om.

Nu kom den där nostalgin igen. Det var inte meningen. Det här skulle vara ett vårpositivt inlägg så jag avslutar med en uppmaning. Gå ut och upptäck alla små mirakel där ute. De finns i massor och det är inte bara vårtecken. Naturen har massor av glädje att erbjuda.

DSC_0670 DSC_0673

 

 

 

6 svar

 1. Visst har naturen alldeles fantastiskt mycket att erbjuda och just våren är en härlig tid. Kan inte bestämma mig för vad jag ska tycka om träden men nog ser det speciellt ut i alla fall!

  Hoppas du får en bra start på veckan!

  21 mars, 2016 kl. 12:43 e m

  • Det finns säkert en logisk förklaring till vad som har hänt men det är ganska kul att spekulera eller bara fascineras utan att förstå 🙂

   21 mars, 2016 kl. 1:00 e m

 2. Vild kaprifol?

  21 mars, 2016 kl. 10:08 e m

  • Ja, jag tror det. Jag är nästan säker på att jag såg det i somras.

   22 mars, 2016 kl. 5:08 f m

 3. ina

  Att det är nostalgi med gör inte inlägget mindre vårigt och mysigt för det ❤

  24 mars, 2016 kl. 11:42 e m

  • Tack, det går liksom inte att komma ifrån. Allt väcker minnen men oftast glada minnen 🙂

   25 mars, 2016 kl. 9:57 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s