Min blogg om allt och inget

Redo för påsken

Jag trodde inte att jag skulle bry mig om att fira påsk i år men så sa en av mina döttrar att hon troligtvis ska komma och fira med mig. Sedan frågade min son om han fick komma och när jag frågade min yngsta dotter om hon och hennes sambo också vill fira med oss fick jag ett ”kanske” till svar. Plötsligt blev det roligt att planera inför påsken och jag gick ner i källaren och hämtade min påsklåda. I den finns det lite av varje som hör till den här högtiden och nu lyser det gult lite här och där. Inte som till julen då det är tomtar och rött överallt. Jag har sju plastbackar med julpynt och bara en ynka plastback med påskpynt så det är lite skillnad.

Påskriset är lite annorlunda i år. Jag har skrivit om det tidigare men jag tror inte att jag har nämnt hur jag löste det (kanske bara i en kommentar någonstans). I alla fall så blev det kvistar från en av våra forsythiabuskar som hamnade i en vas. Nu har de stått där i vatten ett tag och förvandlingen från bar kvist till ett blomsterhav gick ganska snabbt. Jag tog fram mina fjädrar men konstaterade att de behövs inte. Det räcker med att hänga dit några ägg och kycklingar. Inte alls ett sånt påskris som jag brukar ha men ganska fint i alla fall.

DSC_0648 2När det gäller påskmat så blir det också ganska annorlunda mot hur det brukar bli. Ägg och påskskinka måste vi ha och kanske någonting av kyckling men för övrigt blir det veganmat. Jag har planerat för att göra maträtter som jag aldrig tidigare har provat. Kanske får min duktiga son hjälpa sin mor med tillagningen. Det är ju han som kan den biten, i alla fall när det gäller veganrätterna. Men jag ser fram emot att prova och lära mig. Kul och förhoppningsvis blir det gott också. Vi andra har ingenting emot att anpassa oss lite när vi är tillsammans. Det brukar bli väldigt gott när min son bjuder på mat så jag hoppas att det ska smaka gott i påsk också. Men vegan på heltid blir jag nog aldrig.

4 svar

 1. Nog så fint påskris minst sagt! Det annorlunda kan bli minst lika bra 😀 Trevligt med besök under helgen!

  20 mars, 2016 kl. 7:35 e m

  • Javisst, och fjädrarna spred jag ut på diverse andra ställen. T ex så blev några gröna växter extra påskiga och färggranna 😉

   20 mars, 2016 kl. 9:37 e m

 2. ina

  Superfint ris 🙂 Och det låter som en mysig påsk. Kram

  24 mars, 2016 kl. 11:44 e m

  • Ja, det ska bli så mysigt och nu är det bara timmar kvar tills de kommer (det blir bara två av dem) 🙂
   Kram ❤

   25 mars, 2016 kl. 9:58 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s