Min blogg om allt och inget

Längtar hem innan jag ens har åkt

Jag vill bara vara hemma. Om jag måste åka och handla gruvar jag mig i flera dagar innan och skjuter på det så länge jag kan. Det jobbigaste är tanken på att jag måste. När jag väl har satt mig i bilen tycker jag faktiskt att det är roligt att köra min relativt nya bil. Men jag gillar inte att trängas bland folk eller att manövrera en bångstyrig kundvagn genom gångarna. För det mesta handlar jag här i min lilla hemstad men ibland har jag ärenden som jag måste åka längre för att utföra. Så var det idag och när jag kom hem konstaterade jag att nu ska jag inte handla mer på minst en månad.

För det första var jag tvungen att tanka bilen. Att jag inte har tankat den en enda gång förut säger väl ganska mycket om hur lite jag använder min bil. Den levererades fulltankad till mig den 8:e dec och nu, snart tre månader senare behövde den påfyllning. Vi har tre mackar av rätt märke här i stan men ingen av dem är bemannad. Jag hade bonuscheckar på 950 kr som jag ville utnyttja så därför åkte jag mot Linköping och då var det ju lika bra att passa på att få lite annat gjort också.

Min vovve har känslig mage och hans foder finns bara hos vissa veterinärer så andra stoppet blev på det vanliga djursjukhuset. Sedan samlade jag mod och gick, krampaktigt hållande i kundvagnen, in på stormarknaden. Alla som har värk känner väl igen sig i hur det tar på krafterna att styra en stor vagn vars hjul helst vill gå åt fyra olika håll. Samtidigt är det väldigt skönt att kunna luta sig över vagnen och vila emellanåt. Jag tog mig igenom till slut och köerna vid kassorna var inte alltför långa. Jag brukar alltid bli glad när jag ser min fina bil men idag kände jag att jag verkligen älskar den. Jag gosade ner mig i sätet och blundade en stund innan jag hoppade in på Rusta, som var mitt sista mål. Rusta har bra och billigt hundgodis så jag bunkrade upp ordentligt och äntligen fick jag åka hem. Hem till mitt älskade soffhörn och mina piller. Undrar om jag kommer att vara lika tråkig och osocial när jag mår bättre. Tänk om det blir en vana som jag inte vill lämna.

Förutom allt det som jag behöver för att leva ca en månad blev det några impulsköp. En bukett fejktulpaner, en fruktansvärt ful påskkyckling (tror jag att det är) och några ljusstakar. Jag glömmer alltid bort att köpa riktiga tulpaner så därför tänkte jag att dessa får duga. De lyser i alla fall upp lite och de står garanterat längre än några dagar.

DSC_0636 DSC_0642

7 svar

 1. Att manövrera en tung och bångstyrig kundvagn när man har värk måste vara rena mardrömmen! Man vet ju hur kämpigt det är när man får en vagn som går på fel håll. Men nu har du i alla fall fått handlat och uträttat en del andra nödvändiga ärenden. Kanske är det ganska så nyttigt att utmana sig själv lite då och då om orken finns. Men jag är ganska så säker på att du kommer att tänka annorlunda när du känner dig bättre.

  Tulpanerna var absolut inte fel alls och håller garanterat hela säsongen 😉

  29 februari, 2016 kl. 8:43 e m

  • Efter ett tag kom jag på att jag ju inte behövde ta med vagnen in i alla gångar. Jag ställde den på ett strategiskt ställe och gick och hämtade det jag skulle ha. Då gick det lättare 🙂 Det är väldigt skönt att veta att det dröjer ett tag till nästa gång.
   Tulpanerna duger. Inte som levande tulpaner men faktiskt inte så tokiga 🙂 Jag har blivit inspirerad av dina buketter men, som sagt, jag glömmer alltid 😉

   29 februari, 2016 kl. 9:33 e m

   • Så gör jag ibland också i stället för att släpa med vagnen hela tiden. Det är smidigt speciellt när det är mycket folk!

    1 mars, 2016 kl. 2:22 e m

 2. Haha, kycklingen var ju underbar! Behåller du dina vanor så kommer väl jag med ett glas vin och myser med dej i soffhörnet 😉

  1 mars, 2016 kl. 6:27 e m

  • Ja, den är så ful så att den är underbar 😉
   Vin i soffhörnet låter mysigt, det tar jag som ett löfte 🙂 ❤

   1 mars, 2016 kl. 6:40 e m

 3. ina

  Haha kycklingen, den gillar jag, ser lite lagom psyko ut men vänlig samtidigt, förmodligen en bra kombination så länge för många piller inte blir involverade.De där skorna kycklingen har på sig är ett rätt rejält frågetecken. Det kan det nog ta många dagar och kvällar i soffan att klura ut men lagom är bäst! Skämt åsido, vad bra gjort att du tog dig iväg och nu också tankat bilen så att du inte behöver göra det på ett tag. Fejktulpanerna är smarta, funderar också på att införskaffa dessa trots att jag köper tulpaner ibland. Har faktiskt lite andra fuskblommor som många tror är äkta men de är i vitt. Stor kram!

  3 mars, 2016 kl. 3:30 f m

  • Man blir ju faktiskt glad av den både fula och söta kycklingen 🙂 Det kanske finns en tanke bakom skorna. Kanske designern alltid har önskat sig precis sådana själv 😉
   Fejkblommor är bra att ha när man vill piffa upp en plats där det är lite för mörkt för riktiga blommor. Eller som i det här fallet, bara för att lysa upp och hålla länge 🙂
   Kram.

   3 mars, 2016 kl. 8:56 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s