Min blogg om allt och inget

Minnen

Jag och min syster satt och pratade om vår mamma och om vilka minnen vi har av henne och hennes personlighet. Gunnel kom på att hon har en bunt med brev från mamma som hon fick under en period då hon bodde och arbetade i London. Kanske kunde de breven väcka upp fler minnen av den mamma som vi båda tyckte så väldigt mycket om. De breven hittades inte just då men i stället fick hon fram en bunt med vykort, julkort och foton som jag har skickat till vår farmors systrar en gång i tiden. Varför Gunnel har haft dessa hos sig är det ingen av oss som förstår. Förmodligen har någon sorterat allt som de lämnade efter sig och på något sätt har den bunten hamnat hos Gunnel. Det blev ju i alla fall till rätt släkt.

Farmors systrar, eller som vi sa: våra farmostrar, hette Stina och Greta och såvitt jag vet har de alltid bott tillsammans. Det är inte så konstigt att jag och Gunnel nu får höra att vi har blivit de nya Stina och Greta även om vi inte delar hushåll utan bara fastighet. Eftersom Stina och Greta aldrig fick egna barn blev vi tre systrar lite som deras barnbarn och vi gillade verkligen våra farmostrar.

I bunten med olika sorters hälsningar och kort fanns bl a den här bilden. En bild som gör mig glad. Våra ungar och vår första hund tillsammans i snön på tomten i Vattjom utanför Oviken. Där bodde vi i 13 år innan vi hamnade på andra sidan av Storsjön. Så avlägset det känns. Jag vet inte om ungarna längtar tillbaka till den tiden men de ser i alla fall glada och nöjda ut på bilden. Och vår älskade Elton, som blev nästan 15 år, ser också ut att må ganska bra.

Det är härligt med minnen.

DSC_0634

4 svar

 1. Visst är det härligt med minnen! Börjar man fördjupa sig i dem är det lätt att fastna. Vilken fin bild på barnen och på hunden Elton. Just nu skannar Husse gamla diabilder och det är verkligen roligt att titta på dem. Visst tar det sin lilla tid men det är verkligen värt jobbet!

  Jag tycker det verkar både trevligt och smart att dela fastighet men inte hushåll. Man har liksom närheten men behöver inte gå ovanpå varandra som det annars lätt kan bli!

  Trevlig kväll 😀

  27 februari, 2016 kl. 3:10 e m

  • Våra diabilder är också skannade och finns nu på en extern hårddisk. Vilka skatter som ligger gömda och ibland glömda. Jag antar att det är mycket nostalgi hemma hos er nu 🙂
   Vårt sysboskap var ett experiment som föll väldigt bra ut. Vi har varandra men ingen av oss ställer några krav och vi har båda samma syn på hur mycket vi vill umgås (inte så mycket som man kan tro). Hittills har vi inte haft olika åsikter om någonting som har med det gemensamma ansvaret att göra. Helt enkelt ett väldigt bra koncept 🙂

   27 februari, 2016 kl. 4:06 e m

 2. Ina

  Underbar bild! Tack för att du delar med dig, fint att läsa ❤

  29 februari, 2016 kl. 7:47 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s