Min blogg om allt och inget

Allt eller inget

Att man aldrig lär sig. även om man känner sig lite piggare någon dag och får lust att göra något så behöver man inte överdriva och tro att man helt plötsligt klarar att hålla igång hela dagen. Men när man känner energin och rastlösheten så vill man så mycket och utan att tänka efter så står man där bland byttor och vispar och nöjer sig inte med att baka en sorts kaka. Nej, eftersom det fanns 11 ägg i kylen så måste det bli minst tre olika sorter.

Ja, nu har jag redan berättat var jag har gjort i dag. Jag började med att baka ananaskakor och medan de var inne i ugnen fortsatte jag med kärleksmumsen. Eftersom det fortfarande fanns ägg kvar efter det och ugnen ändå var varm så blev det en vanlig sockerkaka och en chokladsockerkaka också. Där rationaliserade jag lite och gjorde en stor mängd smet som jag sedan hällde upp hälften av i en form och sedan smaksatte resten med choklad och fyllde en annan form. Resultatet av allt detta bakande blev en plågad kropp och rätt så goda kakor.

DSC_0631Som vanligt, när jag bakar, ställde jag ner ett fat med smakprov i min systers kök. Lite för att vara snäll och lite för att driva med henne. I somras bakade jag så många olika sorters äppelkakor och hon blev alldeles förtvivlad över att de tog alldeles för mycket plats i hennes frys. Till slut möttes jag och mina kakor av ”nej, inte nu igen” när vi dök upp. Visserligen visade hon samtidigt upp ett stort leende men jag ger igen lite och fyller på med lite mer. Hon får väl äta upp dem om de inte får plats i frysen.

Det var roligt att baka. Vad gör det om jag tog ut mig lite för mycket när jag kan vila hur mycket som helst nu. Nu skulle det ju vara roligt om jag orkade bjuda hit någon för att smaka också. Kanske lite längre fram.

6 svar

 1. Ina

  Härlig läsning och fina kakor 🙂 Lyckos din syster 🙂

  23 februari, 2016 kl. 4:26 f m

  • Tack 🙂
   Hon blev glad men med lite panik i ögonen 😉

   23 februari, 2016 kl. 5:13 f m

 2. Du milde tid, vilket storbak och vilken energi! Så gott det ser ut och en kakreserv i frysen är sällan fel 😀

  23 februari, 2016 kl. 8:36 f m

  • Haha, det gäller att passa på när energin dyker upp 🙂 I dag finns inte mycket kvar av den men jag har i alla fall ett välfyllt kaklager 😉

   23 februari, 2016 kl. 10:52 f m

 3. Gahh, i det här läget är det tur att jag inte har så nära att jag bara svänger förbi på en fika! #kakmonster

  23 februari, 2016 kl. 2:01 e m

  • Du har väl tillräckligt nära 🙂 😉

   23 februari, 2016 kl. 2:17 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s