Min blogg om allt och inget

Nya rön

Dagens debattämne i Aktuellt: är vinets positiva inverkan på hälsan en myt? Nya uppgifter säger det men många håller inte med och debatten pågår med övertygande argument från båda sidor.

Jag bryr mig inte så mycket om vem som har rätt. Däremot tycker jag att det är ganska skönt att de inte har ett värre ämne att diskutera. Det är nästan lite skrattretande och jag tittar gärna på de allvarliga kombattanterna även om jag inte lyssnar särskilt fokuserat.

Det kanske är fel av mig att nedvärdera nyttan av denna debatt. För alla berörda är det förmodligen väldigt viktiga besked. Kan rödvin ses som medicin eller inte? Om jag hade hjärt/kärlsjukdom skulle jag nog tänka annorlunda men jag har hittills mest tänkt att det är ju behändigt för alla som gärna tar ett glas vin varje dag att kunna hänvisa till hur nyttigt det är.

Jag tycker att det är trevligt med ett glas gott vin till maten ibland men nu har jag ett strikt alkoholförbud en period och jag känner ingen saknad. Lite tråkigt var det i julas att inte ens få ta lite glögg (2,2%) men förutom det så har jag ingen längtan efter alkohol av någon sort. Men visst ser det ganska mysigt ut på en uteservering en skön kväll i något varmt land när man sitter med ett vinglas i handen? Bilden är drygt tre år gammal men jag figurerar inte särskilt ofta på bild med vin.

 

2 svar

 1. Vilken fin bild på dig! Visst är det gott med ett glas vin eller två till maten men kommer det till skarpt läge så är det lätt att avstå tycker jag. Men visst, i vårt land kretsar ganska så mycket av det sociala umgänget kring alkohol. På något vi så förväntas man att dricka…

  19 februari, 2016 kl. 10:07 e m

  • Tack!
   Ja, om man inte kan skylla på graviditet, sjukdom eller att man ska köra så tar nog de flesta för givet att man vill ha vin eller öl till maten om man är bortbjuden. Men jag tror inte att någon tar illa upp om man tackar nej. Och glädjande nog så verkar det bli vanligare bland ungdomar att inte dricka.

   19 februari, 2016 kl. 10:17 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s