Min blogg om allt och inget

Hemma

Ja, så känns det. Just nu är jag bara väldigt glad för att jag är här och det ska nog mycket till innan jag säljer min andel. Kanske inbillar jag mig men luften känns annorlunda, nästan välkomnande. De välbekanta omgivningarna påverkar mig men inte på ett negativt sätt. Jag går omkring med en liten klump i halsen men jag tror att det är en klump av glädje, trygghet och igenkännande.

Visst blev det som jag trodde. Jag ser oss tillsammans överallt eller honom i olika situationer. Men jag ser bara glädjen och hur mycket vi trivdes här tillsammans. Det kan jag inte bli ledsen av. Sakna kan jag men som tur är känns det inte svårt. Jag vill ha kvar det här, min sista länk till vårt liv tillsammans. Ni kanske inte kan förstå hur jag kan känna mig så glad samtidigt som jag saknar. Ärligt talat kan nog inte jag riktigt förstå det heller men det är så det är.

Som vanligt vaknade jag tidigt i morse. Jag försökte smyga för att inte väcka Maritha, min svägerska. Men hon hade också vaknat tidigt och kom upp strax efter mig. Vi åt frukost och jag konstaterade att det kändes ovant att inte ha någon hund att gå ut med. Jag frågade om Maritha hade lust att gå en liten sväng med mig i stället och kl 06.00 var vi ute och vandrade långsamt en liten runda i mörkret. Så härligt. Alldeles tyst och nästan ingen blåst. En backe var upplyst och vi var nästan alldeles ensamma där ute. Allting kändes så självklart. Som att jag hör hemma här. Glädje!

DSC_0576Resan hit var lång men det gick bättre än jag hade trott. Jag och Maritha möttes i Stockholm och det blev roligare med sällskap. Det roligaste med resan var när jag vid stoppet i Uppsala trodde mig se min son utanför tåget. Jag ringde honom och fick veta att det inte alls var han för han kom gåendes på andra sidan av vårt tåg. Där stod han plötsligt utanför fönstret och vi vinkade glatt till varandra innan vårt tåg åkte vidare.

Tåget passerade Optand, där vi bodde, men det var alldeles för mörkt för att vi skulle se något. När vi stannade i Östersund kom de första känslorna av tillhörighet. Men jag hann ju inte gå ut för tåget skulle vidare. När vi kom fram var vi trötta och ville bara komma in i lägenheten. Hann inte tänka och känna så mycket men vi åt en kvällsmacka innan vi slocknade och nu är det morgon och det har precis ljusnat, drygt en timme senare än hemma i Mjölby.

10 svar

 1. Sara

  Fint, och härligt att det känns så bra ❤

  31 januari, 2016 kl. 10:25 f m

  • ja, jag är glad att det blev så. Vill verkligen ha kvar det här 🙂

   31 januari, 2016 kl. 11:26 f m

 2. Vilken underbar känsla och så bra att du åkte!

  Kram och ha det fortsatt gott på hemmaplan 😀

  31 januari, 2016 kl. 11:01 f m

  • Ja, det känns överraskande bra 🙂
   Tack, det ska vi ha.
   Kram!

   31 januari, 2016 kl. 11:27 f m

 3. Skönt att det känns bra! Ta hand om tiden och varandra nu. Knäpp mycket kort så du kan visa mej sen!
  Kramar

  31 januari, 2016 kl. 4:45 e m

  • Vi tar hand om varandra och har det väldigt bra 🙂 Det känns som om jag har tagit kort på allt här massor av gånger men några bilder blir det nog 🙂
   Kram.

   31 januari, 2016 kl. 5:04 e m

 4. ina

  Underbart att känna känslan när du skriver ❤

  1 februari, 2016 kl. 8:22 f m

  • Bra om jag har kunnat förmedla hur rätt det känns 🙂

   1 februari, 2016 kl. 9:08 f m

 5. Vad glad jag blir för din skull❤️ Och vilken lättnad du måste känna❤️

  Njut nu fullt ut av Åre och av minnena❤️

  Kram!

  1 februari, 2016 kl. 12:18 e m

  • Det tog en stund innan jag hade identifierat känslorna men det var väldigt skönt när jag förstod hur det var 🙂 Både jag och min svägerska njuter och har det skönt. Hon har också många minnen här av sin bror och även hon tycker att det känns bra.
   Kram ❤

   1 februari, 2016 kl. 1:14 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s