Min blogg om allt och inget

Praktiska och mentala förberedelser

Plötsligt kom den där känslan av ensamhet och tomhet. Konstigt nog har den hållit sig borta länge trots att jag har bokat en tågresa upp till alla minnen. Den kom när jag pratade med min syster och kände att bara tanken på att jag ska vara där uppe utan mina hundar gör mig lite ledsen. Jag undrar om min hjärna återigen skyddar mig för inte förrän efter den insikten kom de jobbiga känslorna om att det är någon mycket viktigare jag mest är rädd för att vara utan där uppe. Jag ser inom mig massor av situationer och hör fragment av våra samtal. Jag ser även hur min Rex (min fina golden retriever som inte heller finns mer) sitter vid sitt favoritfönster i Åre och tittar ut på allt spännande som händer där utanför.

Jag är nu ännu mer övertygad om att jag verkligen behöver den här resan och den här upplevelsen. Så mycket som känns oavslutat. Jag vet inte om jag kommer att vilja åka upp dit fler gånger efter det här eller om jag kommer att känna att det räcker och att jag aldrig mer vill dit. Det har varit svårt att bli av med köpta andelar förut men nu har jag fått meddelande om att andrahandsförsäljning erbjuds. Jag ska inte ta några snabba beslut men kanske blir det så det slutar. Jag måste komma upp nu men det är samtidigt ganska skrämmande att behöva vara på samma plats, sitta i samma möbler, sova bredvid samma tomma säng och se samma välbekanta utsikt utanför lägenheten.

Kanske blir det inte alls svårt utan bara glädjefyllt. Jag ska i alla fall försöka ha den inställningen.

Alla som kände oss vet att min man var ett gräddmonster och att jag gärna avstod från för mycket grädde. Det här var en väldigt vanlig syn när vi var i Åre. Nu för tiden har jag ingen som vill ha min grädde och kanske är det därför jag aldrig köper semlor längre. Kanske ska jag i alla fall följa traditionen och ta med mig svägerskan till kondiset en bit från  lägenheten. Det är ju faktiskt ganska gott om man tar bort lite grädde 🙂

014 010 013

8 svar

 1. Oavsett om du säljer eller inte så tycker jag att du gör klokt i att åka dit. Man behöver ofta ett avslut eller ett återbesök för att veta hur man verkligen reagerar och känner. Först då är man redo att fatta ett beslut. Jag saknar alltid våra hundar väldigt mycket när vi reser bort fastän jag vet att de är i synnerligen goda händer.

  Kram och trevlig helg!

  29 januari, 2016 kl. 3:13 e m

  • Hundarna har alltid varit med oss där och nu känner jag mig lite elak som lämnar Kasper här hemma. Men jag tröstar mig med att han slipper åka tåg utan ordentliga promenader och att han slipper bli orolig av alla stampande pjäxor som han brukar reagera på 🙂 Minnena är något jag behöver konfrontera och det gör inget om vi sitter och grinar tillsammans ibland. Kan vara ganska skönt det också 🙂

   29 januari, 2016 kl. 3:46 e m

   • Skönt och befriande även om det är sorgligt på ett sätt! Gråten behövs.

    29 januari, 2016 kl. 6:47 e m

 2. Känner så med dig, i din sorg. Och saknad❤️

  Tror att det är jätte klokt att du åker upp till Åre. Får ett avslut. Eller en ny början. Följ din magkänsla, och ät absolut en semla eller två på ert fik!

  Kram ❤️

  30 januari, 2016 kl. 7:30 f m

  • Tack!
   Jag ska följa ditt råd och se till att få både ett avslut och en ny början 🙂 Det blir säkert någon semla också.
   Kram ❤

   30 januari, 2016 kl. 9:12 f m

   • ❤️

    30 januari, 2016 kl. 9:13 f m

 3. ina

  Älskade vän, förstår att det blåser lite inombords och svårt att inte tänka på hur du ska reagera men även det, nu innan är ju en del av bearbetningen som Du säkert behöver ❤

  1 februari, 2016 kl. 8:16 f m

  • Ja, det är helt klart sånt som jag måste möta och bearbeta. Det här är nog sista delen av allt som var avslutat så det känns jättebra att få göra det nu.
   Kram ❤

   1 februari, 2016 kl. 9:05 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s