Min blogg om allt och inget

Dans i skogen

Om någon såg mig och hundarna i skogen i morse så måste en del funderingar ha uppstått. Vi gjorde små skutt, tvärstannade, halkade till,  snurrade, trasslade in oss och var allmänt stirriga. Allt detta ackompanjerades av en del små utrop, typ oh och iiih, från mig när jag tappade kontrollen över min och hundarnas kroppsrörelser. Mina stackars kompisar gjorde sitt bästa för att förstå vad jag ville men när inte ens jag själv visste det fick de problem.

Allt detta beror på att stigarna i skogen just nu är isgator. Marken runt om är nästan bar och mest bara blöt och därför försökte jag gå på sidan av stigarna för att inte halka. Men det var inte så lätt för ibland stod det ett träd eller något annat hinder i vägen och då var jag tvungen att ta mig över till andra sidan av stigen. Jag upptäckte att hundarna är mycket mer uppmärksamma på mig än jag trodde och så fort jag försiktigt gjorde ett litet hopp över till andra sidan fick de för sig att nu skulle vi ändra riktning och båda två travade glatt in bland snår och träd. När jag hade trasslat oss ur den situationen försökte jag hålla dem i korta koppel men det resulterade i att de blev stirriga och försökte upptäcka faran som jag tydligen hade sett. I stället för att gå snällt strax framför mig snurrade de runt omkring mig och tittade olyckligt på mig. Då kunde jag inte se hur marken såg ut så jag halkade runt lite innan jag fick ordning på oss igen. Allt gick bra en liten stund till nästa tillfälle då jag var tvungen att korsa stigen. Samma procedur igen och så där höll vi på hela vägen.

Jag måste erkänna att jag faktiskt var lite smått irriterad på hundarna som inte kunde fatta att de skulle fortsätta rakt fram även om jag gjorde en liten sidoförflyttning. Men det gick fort över för de ville ju bara göra det som de trodde att jag begärde. Det var nog väldigt frustrerande för dem när jag inte ens var nöjd då de gick fot bredvid mig. Vi fick inte plats att gå i bredd och inte var det bra när det gick alldeles framför mig heller. Då kunde jag inte se hur marken framför mig såg ut. Mina stackars älsklingar dansade undrande omkring med mig i skogen och fattade ingenting. De fick varsin extra godisbit och massor av kel när vi kom hem.

8 svar

 1. Känner igen den där gångstilen! När det började regna här blev den packade snön glashal så nog såg jag en smula lustig ut när jag gick med hundarna. Ibland trippade jag fram för att i nästa sekund nästan halka till men det gick! Även Herr Hund halkade en hel del så det var inget bra underlag för hans gamla leder…

  26 januari, 2016 kl. 10:11 f m

  • Stackars Herr Hund. Nu känner jag av att vissa muskler har blivit mer ansträngda än de brukar 😉 Något som kanske många hundägare får uppleva nu.

   26 januari, 2016 kl. 11:10 f m

 2. Här har nästan all is försvunnit idag och tacksam är jag. Inte för att jag ska halka runt med hund utan för att farmodern skulle till polisen och hämta id-kort samt banken idag, Då var vi båda glada för barmark!

  27 januari, 2016 kl. 5:01 e m

  • Det har gått väldigt fort och jag behöver inte heller halka längre 🙂

   27 januari, 2016 kl. 5:12 e m

 3. ina

  Haha förlåt att jag skrattar men lite rolig låter beskrivningen och det är lätt att förstå hur både du och hundarna kände sig. Alla tre var nog ganska glada att komma hem sen kan jag tänka mig 😉 Kram

  28 januari, 2016 kl. 9:18 e m

  • Jag måste ha sträckt en muskel vid ljumsken för dagen efter hade jag svårt att gå men som tur var behövde vi inte dansa fler dagar 🙂
   Kram ❤

   28 januari, 2016 kl. 10:19 e m

 4. Oj har ni så halt hos dig nu? Kanske iofs är det här med? Har inte tagit mig ut sedan i måndags. Men temperaturväxling har vi haft, vi ligger kring nollan nu. På gott och ont.

  Hoppas du mår bra och önskar dig en fin helg!

  Kram❤️❤️❤️

  29 januari, 2016 kl. 5:09 f m

  • Det där var för några dagar sedan 😉 och nu har allt smällt bort. Inga problem att gå i skogen längre 🙂
   Jag önskar dig detsamma.
   Kram ❤

   29 januari, 2016 kl. 7:30 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s