Min blogg om allt och inget

Sockermätt

I dag var det dags för det månatliga besöket hos ”min” sköterska på sjukhuset i Linköping. Provtagning och lite prat samt genomgång av svar på tidigare provtagning och ultraljud. Allt ser bra ut och nästa gång kan jag lämna prover på min hemort. Men ibland vill de att jag kommer till Linköping för att de ska kunna titta på mig och se om jag har börjat bli gul eller har börjat bli osammanhängande. Det är nog inte så troligt att min diagnos ställer till det på det sättet men rutinerna är sådana så det är bara att foga sig i det. Jag är tacksam för att de tar så väl hand om mig.

Jag passade på att göra några andra ärenden när jag ändå var i Linköping och till slut var jag både vrålhungrig och på gränsen till trötthetssammanbrott. Vad gör man då, när man står i en jättelång kö på Rusta där jag bara skulle köpa tapetklister? Jo, man sveper över lokalen med ögonen på jakt efter något ätbart. Något som ger energi och en extra kick. Min blick stannade på en stor burk med skumtomtar. Man ska inte handla när man är hungrig. Det vet jag ju men jag älskar skumgodis och jag tänkte inte alls utan jag bara slet åt mig burken och slängde ner den i min korg. Undrar vad kassörskan tänkte när jag la upp mina varor. Tapetklister, två tandkrämstuber och en jättebytta skumtomtar. Kanske att jag i alla fall skulle borsta tänderna efter den sockerchocken.

När jag satte mig i bilen satt jag bara och blundade och pustade en liten stund. Sedan öppnade jag min burk och hela vägen hem (ca 3,5 mil) fyllde jag på med skumtomtar. De första smakade himmelskt. Det var fortfarande gott när jag svängde av motorvägen men när jag svängde in på garageinfarten kände jag mig som en sötsliskig klump hela jag. Det är inte gott att äta sig mätt på sötsaker och jag var mer än mätt. Det gick inte att klämma ner någon lunch så idag får jag erkänna att min lunch bestod av alldeles för många skumtomtar. Inte så bra för figuren kanske men jag tröstar mig med sköterskans ord: vi vill inte att du går ner något i vikt före operationen för du behöver ha några extra kilon då. Nejdå, det är nog ingen risk om jag ska fortsätta så här men just nu känns det som om mitt sockerbehov har blivit tillfredsställt för lång tid framöver.

Efter lite prat med patientkoordinatorn på Sahlgrenska har vi beslutat att jag ska vara inaktiv på listan när jag är i Åre. Chansen att jag ska få en lever så snart är så gott som obefintlig och då är det skönast att slippa fundera på hur det ska lösa sig med resor och kostnader.

11 svar

 1. Hur väl känner jag inge igen det! Är man hungrig och lite trött så ger godis snabb energi! Just skumtomtar är härligt söta men känslan efter för många är inte den rätta. Men du skulle ju inte gå ner i vikt så en gång är ingen gång 😉 Skönt att de har så bra koll på dig för det måste kännas tryggt!

  God morgon 😀

  21 januari, 2016 kl. 6:48 f m

  • God morgon 🙂
   Skönt att veta att jag inte är ensam om att någon gång slarva 🙂
   Jag får inte bli överviktig heller så jag måste hålla mig inom de tillåtna ramarna. Det är inga problem. Har man ätit sig riktigt mätt på skumtomtar en gång så dröjer det nog till nästa sötsugsattack 😉

   21 januari, 2016 kl. 8:32 f m

 2. Vilken underbar lunch!

  Vad skönt att du kan vara inaktiv under din vecka i Åre. Så kan du slappna av och bara njuta av din fjällvecka!

  Kram❤️

  21 januari, 2016 kl. 11:21 f m

  • Haha, ja den var underbar till att börja med men det blev ingen skön mättnadskänsla. Bara sliskig 😉
   Det känns väldigt skönt att kunna släppa den biten när jag är så pass långt hemifrån 🙂
   Kram ❤

   21 januari, 2016 kl. 3:31 e m

   • Förstår det, kom ihåg att släppa allt runtomkring, och bara njuta av fjällen❤️

    21 januari, 2016 kl. 3:34 e m

   • Ska försöka 🙂

    21 januari, 2016 kl. 3:35 e m

 3. Var på Rusta idag… vet du vad de har där förutom skumtomtar? Engelsk lakritskonfekt. Ett helt kilo för 49 riksdaler. Jo, jag är sötmätt idag med!!! Fast jag har inte ätit upp allt gudbevars men en lite skål glufsade jag i mej när jag låg i badet dessutom 😀

  21 januari, 2016 kl. 5:57 e m

  • Haha, vad härligt det är att kunna vara så onyttiga emellanåt 🙂 Men godis med lakrits ger mig dålig mage så jag håller mig till skumtomtar 😉

   21 januari, 2016 kl. 6:15 e m

 4. Ina

  Oj sånt tänker man ju inte att man ska behöva tänka på. Som vid Åreresan. Men bra att kunna slappna av där.

  Jag älskar skumtomtar men man komme alltid till en gräns då det blir lite äckligt… Du får se i morgon när du vaknar om du är lite mer en skumtomte än vanligt ”fniss”

  21 januari, 2016 kl. 9:32 e m

  • Haha, då skulle jag ju vara kannibal så jag hoppas jag fortsätter att bara vara lite skum i stället för skumtomte 😉

   21 januari, 2016 kl. 9:55 e m

   • ina

    Haha ja det hoppas jag också på 🙂

    28 januari, 2016 kl. 9:16 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s