Min blogg om allt och inget

De bästa vännerna

De finaste och bästa vännerna är de som låter mig vara ifred.

Det låter kanske lite hårt men det är precis så det är nu. Som tur är har jag just de fina vännerna. De är inte många. Jag har ju inte bott här så länge och det har inte varit läge att leta nya vänner. De vänner jag är så glad att ha är dels en bloggvän som plötsligt, tack vare närmare geografiskt avstånd, blev en riktig vän och dels några ungdomsvänner som bor väldigt nära.

När jag först blev östgöte mådde jag ganska skapligt och orkade vara lite social. Det var så roligt att få en ny vän som jag redan kände genom nätet och att återuppta vänskapen med mina vänner från skoltiden (ja, jag bodde i Linköping i fem år från 8:an och hela gymnasietiden innan jag flyttade ihop med min då blivande man). Tyvärr har jag blivit långsamt sämre och nu har jag ingen ork över till att vara sällskaplig. De förfrågningar jag har fått om att träffas före jul har jag vänligt avböjt och det är i det läget jag har upptäckt att jag har de bästa vännerna. Ingen beklagar sig och de förstår verkligen. Jag behöver inte ha dåligt samvete och jag vet att de finns där när jag orkar. En av dem ställde en försiktig fråga om ifall hon i alla fall får ringa mig. Självklart får hon det. Jag blir bara glad av att prata bort en stund och jag vet ju att jag kan säga att det räcker om det blir jobbigt.

Jag har precis förklarat för en italiensk vän att jag troligtvis inte orkar träffa honom om några månader när han kommer till Sverige för att träffa sina barn. Det kändes lite svårare. Jag envisas nämligen med att skriva på italienska till honom och jag kan bara hoppas att han inte misstolkar mig. Men jag vet att han bryr sig om och han är en av mina allra bästa vänner så jag behöver nog inte oroa mig. Jag får väl förklara bättre per telefon snart i stället. Då pratar vi engelska och det är lite lättare.

Jag har hört om vänner som ställer krav och blir sura om någon inte håller tät kontakt. Antingen har jag haft tur eller så stöter jag såna människor ifrån mig för de jag gillar bäst är just de som finns här för mig. De allra bästa! Dit räknar jag några från Jämtland också men där är det mer naturligt att vi inte kan ses.

 

8 svar

 1. AllaMinaDagar

  Visst är det så! De bästa vännerna är dem man inte alltid behöver se, så är det!

  20 december, 2015 kl. 5:27 e m

  • Man får inte glömma bort att säga till dem att de är uppskattade 🙂

   20 december, 2015 kl. 5:40 e m

 2. Tänk så många energitjuvar till ”vänner” som man har haft igenom åren. Med åren blev man klokare kanske?! Numera har jag sållat bort alla de som bara stjäl min energi, dvs de som förväntar sig massa, utan att själv ge något tillbaka.

  Är säker på att din italienska vän kommer att förstå❤️

  Kram!

  21 december, 2015 kl. 8:30 f m

  • Det är svårt att sålla bland vänner men oftast löser det sig genom att ”energitjuvarna” helt enkelt ger upp 🙂 Den där klokheten , som kommer med åren, gör att man inte sörjer då.
   Kram!

   21 december, 2015 kl. 9:37 f m

 3. Riktiga vänner ställer inte krav utan bara finns där när de behövs. Man behöver inte förklara något.

  Kram

  21 december, 2015 kl. 10:02 f m

  • Så är det. Nu gäller det att själv leva upp till det också 🙂
   Kram!

   21 december, 2015 kl. 10:29 f m

 4. Tur jag kan få lite ”telefontid” emmelanåt för att dryfta mitt röriga liv, tänk om jag inte hade dej som lånade ut sitt öra iblan<3

  21 december, 2015 kl. 9:59 e m

  • Haha, ja men de två sista gångerna har jag sagt att jag måste blunda en stund när vi har pratat ett tag 😉 Kan det bero på att du prickar in mina pillerstunder så bra 😉

   21 december, 2015 kl. 10:05 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s