Min blogg om allt och inget

Väderelände

Många här omkring tycker att vädret är perfekt. Jag kan inte fatta hur någon kan tycka att 10 plusgrader är bra en vecka innan jul. Men jag vill inte gnälla mer utan jag resignerar och accepterar att det är så här det ska se ut.

Om jag skulle försöka hitta några positiva tankar om detta så är det väl kanske att uppvärmning av huset blir billigare…något mer kommer jag inte på men då får jag väl köra det som ett mantra i huvudet. Jo, förresten! Alla här som inte är vana vid vinterväglag kanske klarar av att hålla sig kvar på vägarna och det är ju positivt.

Något som är roligt är att Musikhjälpen håller till i närheten. Drygt 20 minuter härifrån finns ett stort torg i Linköping och där visar östgötarna upp sig från sin bästa sida. Förutom allt som samlas in till ett gott ändamål (för att hjälpa klimatflyktingar) så bjussar publiken utanför glasburen väldigt mycket på sig själva. Bl a har de visat upp sig i en dance flash mob då hela stortorget dansade till slut. Linköpingsstudenterna har, enligt vad jag har hört, en vana att avsluta sina tillställningar med att sjunga ”stad i ljus” och tillsammans med Rickard Söderberg sjöng hundratals studenter och annan publik den sången i direktsändning. Rickard och andra, som var inne i glasburen, var påtagligt rörda under och efter den upplevelsen och jag kan tänka mig att det var en härlig känsla att stå i det folkhavet och sjunga tillsammans. Klicka på länken och njut 🙂

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article21959762.ab

 

2 svar

 1. En underbar låt och så härligt med alla som sjunger tillsammans 😀

  Trevlig fredagskväll!

  18 december, 2015 kl. 5:16 e m

  • Tack detsamma!
   Ja, den är fin och tydligen välkänd av alla studenter 🙂

   18 december, 2015 kl. 5:44 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s