Min blogg om allt och inget

Nallesällskap

Jag sitter i min systers del av vårt gemensamma hus för att hålla hennes vovve, Nalle, sällskap. Min syster behöver uträtta en del ärenden men vågar inte lämna sin älskade vän ensam och då är det ju perfekt att jag bor på våningen ovanför och lätt kan ta min dator och parkera i hennes soffa. Att Nalle inte ska lämnas ensam beror på att han har ett smärtlindrande plåster som är väldigt giftigt och han får absolut inte slicka på det. Som en säkerhetsåtgärd har han ett bandage utanpå men hundar är väldigt duktiga på att befria sig från sånt som de upplever som obehagligt. På natten har han tratt men både jag och min syster är lite pjåskiga och tycker att det är jobbigt nog för honom ändå, utan tratt.

Det är inte roligt när ens hund mår dåligt och inte förstår varför. Kanske har han inte så ont nu men i stället är han yr och trött av plåstret och han går rastlöst omkring och gråter. Ibland får vi honom att ligga ner men han är inte riktigt nöjd då heller.

Vi utgår från att vila och kanske rehabilitering efteråt ska göra så att den glada, gosiga och jättesnälla Nalle blir sig själv igen. Men vägen dit är jobbig. Allra jobbigast tror jag att det är för min syster som inte alls mår bra av detta.

DSC_0278

7 svar

 1. Stackars Nalle. Hoppas verkligen att han blir sitt gamla vanliga jag igen! Det är så jobbigt när fyrbenta vänner inte mår bra. Förstår att ni inte vågar lämna honom obevakad. Det är en barnlek för en hund att få av ett bandage om den vill.

  23 november, 2015 kl. 12:06 e m

  • De flesta hundägare har varit med om den oron och även om vi kanske är extra larviga med våra hundar så känner nog många likadant. De är ju som våra barn.

   23 november, 2015 kl. 12:57 e m

 2. AllaMinaDagar

  Åh stackarn! Hoppas han repar sig snart!

  23 november, 2015 kl. 6:09 e m

  • Ja, vi får hoppas det för nu är det en ganska ledsen hund 🐶

   23 november, 2015 kl. 6:28 e m

 3. Stackaren! Hoppas att han repar på sig snabbt! Och vad skönt att bo i samma hus som din syster, måste ni ha stor glädje av ni båda! Kram

  24 november, 2015 kl. 6:26 e m

  • Vi är försiktigt positiva i dag. Nalle verkar må bättre men vi ska fortsätta att vara försiktiga med honom.
   Vi har varit ”sysbo” i sju månader nu och det är den absolut bästa lösningen under de här omständigheterna. Lättsamt och utan krav 🙂
   Kram!

   24 november, 2015 kl. 6:29 e m

   • Härligt! ❤️ Kram!

    24 november, 2015 kl. 6:53 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s