Min blogg om allt och inget

Min arma arm

Vaknade upp med en svullen arm som värker och tynger och det strålar upp till nacken och ner till handen. Undrar vad det var för dundermedel i den sprutan. En del av den ökade värken beror säkert på fibromyalgin för den brukar kunna ta upp annan smärta och sprida den. Jag satte på mig en armbindel av bambu och det hjälper lite men det är konstigt hur jobbigt det är när nya smärtor kommer. Det gamla vanliga värkmönstret klarar jag bra men så fort det blir något nytt blir jag lite ynklig. Tänker lite på Nalle som har ont i sin rygg och skriker till av smärta ibland. Han verkar också ha vant sig lite nu för han springer inte och gömmer sig så fort det gör ont.

I dag kanske det blir en liten vända till Linköping för att inköpa en konstgran med inbyggd ledbelysning. Förr om åren fanns inte ens tanken på att inte ta in en riktig gran men jag tror att min man skulle ha förlåtit mig för att jag är för orkeslös för det. Förra året fanns det inte plats för någon gran så då var det självklart att en liten fuskgran trycktes in i ett hörn av min tillfälliga lilla lägenhet. Uppställd på min fuskkamin kom den ändå upp en bit i höjd. Nu finns utrymmet men det känns inte alls viktigt att granen ska lukta skog och barra. Bekvämlighet är det som gäller nu.

211Jag börjar faktiskt längta efter julen. Det trodde jag inte att jag skulle. Förra julen gjorde jag och ungarna så mysigt vi kunde men det var ändå något vi genomled. Nu känns det roligt igen och jag ser verkligen fram emot att vi ska samlas här och julmysa. Vi brukade vara bra på det.

9 svar

 1. Helt okej med konstgran! Och en sån där fuskbrasa har jag tänkt på många gånger men i min kalla lägenhet kanske den snart är ett måste!
  Hoppas armen bättrar sej!
  Kram!

  18 november, 2015 kl. 11:08 f m

  • Fuskbrasan är faktiskt väldigt dekorativ. Inget mot en riktig brasa men ändå ganska fin. Men jag brukar strunta i att sätta på värmefläkten i den för den drar massor av ström.
   Armen känns lite bättre nu så i morgon hoppas jag att den mår bra 🙂
   Kram!

   18 november, 2015 kl. 1:03 e m

 2. Ina

  Usch då 😦 Hoppas det lägger sig. Ja den där fibron slår gärna direkt på stora trumman.
  Jag har plastgran, än så länge sätter jag i ljusslingan själv men det börjar kännas onödigt 😉 krya på dig. Kram

  18 november, 2015 kl. 11:09 f m

  • Fibron är inte särskilt trevlig men vi lär oss ju att hantera den. Jag tror att plastgranar börjar bli vanligare än äkta granar. De är ju i alla fall mer lätthanterliga 🙂
   Kram!

   18 november, 2015 kl. 1:05 e m

 3. Jag är ”gransnobb” och vill ha den perfekta granen men även tanken på en konstgjord gran med ljusslinga har föresvävat mig. Så det stämmer nog att man aldrig ska säga aldrig. Fast om jag är redo i år redan, det vet jag inte…

  Hoppas att biverkningarna av vaccinet släpper snart.

  Kram

  18 november, 2015 kl. 5:18 e m

  • Om jag ska vara ärlig så tycker jag att en riktig gran är roligare att ha men det blir lite enklare att hantera en konstgran. Egentligen duger det inte med en köpt gran utan den ska helst huggas av oss själva med markägarens tillåtelse.Jag tror att det här också blir bra 🙂
   Jag tror att värken börjar avta men eftersom jag knaprar smärtpiller är det svårt att riktigt veta 😉
   Kram !

   18 november, 2015 kl. 6:06 e m

 4. AllaMinaDagar

  Usch, smärta är inte kul. Vare sig man är människa eller hund. Min hund har också haft stora problem med smärtande rygg, han fick en operation och har sedan dess varit smärtfri. Nu är han gammal och lederna värker lite här och där men det är ju en mer naturlig smärta! Hoppas ni får det lite mindre smärtfyllt, både du och nalle!

  18 november, 2015 kl. 5:58 e m

  • Jag klarar mig och är van att hantera smärta. Det är mer synd om min systers hund men vi hoppas att han snart ska må bättre.
   Det är lite orättvist att hennes 9-åriga vovve ska må så dåligt när min 13-åring mår så bra. Han har inga som helst problem.

   18 november, 2015 kl. 6:09 e m

   • AllaMinaDagar

    Ibland är livet inte riktigt rättvist!

    18 november, 2015 kl. 6:55 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s