Min blogg om allt och inget

Sprutor till mig och smärtlindrande till Nalle

Nu har jag fått sprutorna nr 5 och 6 i vaccinationsprogrammet. Förut har jag fått vaccin mot pneumekocker och hepatit A + B och i dag var det dags för en spruta mot en annan sorts pneumekocker och influensavaccin. Nästa omgång blir inte förrän i april och sedan ska jag bli kallad om ca 5 år igen och jag har redan glömt varför. Allt detta kostar mig inte ett öre så det är väl bara att tacka och ta emot. Jag kan inte låta bli att tänka att alla undersökningar varav flera av dem var olika slags röntgenundersökningar, och alla provtagningar, sprutor och tandläkarkontroll är ett väldigt slöseri om det blir så att läkarna på Sahlgrenska tycker att de vill vänta lite till innan de sätter upp mig på listan. Jag behöver i alla fall inte vänta jättelänge på deras beslut. Om två veckor gör jag sista delen av utredningen på Sahlgrenska och då ska jag få veta.

Stackars Nalle, min systers hund, har sin moster som hundvakt i några dagar och då släpar moster med honom till veterinären. Han har haft ryggproblem ett tag och naturligtvis blir det värre när hans ”mamma” är borta. Nu har han fått tabletter och order om strikt vila i två veckor. Inga promenader. Bara ut i trädgården och göra det han behöver och sedan in och ta det lugnt igen. Jag vet inte vem jag tycker mest synd om. Stackars Nalle som har några jättetråkiga veckor framför sig eller min syster som kommer att få stå ut med ett par bedjande hundögon och en kompis som inte kan förstå varför han inte får springa lös och jaga bollar i skogen längre. Som tur är så är min gamla vovve (13 år på torsdag) inte ett dugg leksugen så det är ingen risk att de ska leka sönder Nalles rygg.

Så här ser Nalle ut när hans ”mamma” åker ifrån honom.

 

DSC_0240

Lite senare är han ganska nöjd igen

 

DSC_0241 1

Min Kasper vill bara leka med sin matte. Det är under hans värdighet att leka med andra hundar. Vi har våra egna rutiner och han vill inte avvika en tum från dem 🙂

 

DSC_0212

4 svar

 1. ina

  Vilka gosedjur de är båda två ❤
  Jag förstår om du räknar ned dagarna nu så du ska få någon typ av svar på vad nästa steg blir. Jag har aldrig hört om så många vaccinationer, är det något väldigt speciellt just vid ditt tillstånd? Stora kramar till Dig ❤

  17 november, 2015 kl. 10:58 e m

  • Ja, de är våra älsklingar 🙂
   Efter en ev transplantation måste jag ta immunnedsättande mediciner resten av livet. I början väldigt starka doser och då vill de förebygga så att riskerna för sjukdomar, som kan bli väldigt farliga i det sammanhanget, minskas eller tas bort helt. Den första tiden efteråt måste man undvika offentliga platser och personer med någon slags infektion måste hålla sig på avstånd. Risken minskar med tiden men kommer alltid att finnas. Det här oroar mig inte. Jag vill bara få det gjort och hoppas på ett bra besked.
   Kram ❤

   18 november, 2015 kl. 6:57 f m

 2. Vilka underbara hundar båda två! Tur att saknaden släppte en smula i alla fall.

  Kram och god morgon!

  18 november, 2015 kl. 7:17 f m

  • Det kanske delvis är tack vare hundarna som livet känns ganska bra 🙂
   Kram!

   18 november, 2015 kl. 8:31 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s