Min blogg om allt och inget

Höstfärger och ett förväntansfullt pirr i magen

DSC_0161DSC_0205 DSC_0204 DSC_0202 DSC_0199Numera strövar jag omkring bland mängder av nedfallna lönnlöv i olika nyanser. Det finns även bok, ek, kastanj och en del andra varianter som jag inte känner igen. Jag uppskattar variationen och gillar verkligen att plöja genom tjocka lager av stora löv och sparka omkring i dem tillsammans med hundarna. På en del ställen ligger löven i tjocka drivor på stigarna och jag blir så där barnsligt förtjust när det prasslar och flyger löv omkring mig där jag går. Det är inte lika roligt att det ligger en del hästbajs väl dolt under lövmassorna men jag försöker minnas var jag har sett de högarna och går lite på sidan när jag kommer dit. Men trots alla variationer kan inget mäta sig med de färger jag minns från Optand i Jämtland. Jag har inte sett en enda vacker rönn här men däruppe bjöd de på färgprakt, speciellt den här:

223 222

När höstlöven föll brukade jag och min man citera Martin Ljung, från en av av hans roliga monologer, och säga att jag ska bala spalka kling i löven (den yngre generationen vet nog inte vem han var men jag tycker att han var rolig). Många i min ålder och äldre känner genast igen de orden och kanske, liksom vi, skrattar lite och tänker på fler roliga monologer som kommer från honom. Den om Fingal Olsson kanske är mest känd, eller Ester och kåldolmarna 🙂 När jag nu tänker på honom kan jag inte låta bli att le åt hans herr Larsson som inte kunde sova på tåget. Egentligen var nog målgruppen generationen före min men kanske är det tack vare mina föräldrars skratt och uppskattning av honom som jag har honom som lite idol. Dagens stå-upp-komiker kommer inte i närheten av hans komiska talang. Det här var en helt oplanerad hyllning av Martin Ljung men den är han värd.

Pirret i magen kom när jag hämtade in posten och såg det stora kuvertet från Sahlgrenska. Äntligen händer det något. Första december och 2-4 dagar framåt är jag inbokad, både på sjukhuset och på ett hotell. Då ska jag få besked. Spännande!!!

10 svar

 1. Åh, ja verkligen spännande! Det var ju ändå ganska snart också ❤

  28 oktober, 2015 kl. 5:37 e m

  • Ja, bara en månad kvar 🙂 I morgon ska jag ta reda på vad som gäller för medföljande anhörig ❤

   28 oktober, 2015 kl. 6:32 e m

 2. Elin Bodén

  Härliga minnen ❤ och härligt att du fått tid nu!
  Kramar!!

  28 oktober, 2015 kl. 8:11 e m

  • Ja, det är tur att vi har våra minnen 🙂
   Nu hoppas jag bara att resultatet blir som jag vill och i så fall är jag inställd på ännu en lång väntan.
   Kram ❤

   28 oktober, 2015 kl. 9:14 e m

 3. Anette

  Är det inte Fingal Olsson som sitter där borta? Men han är ju dö? Men han rör ju på sej! Ja, eller något åt det hållet minns jag!
  Annars är Lars Ekbergs monolog om när han slinter med motorsågen och får ett hål i magen. Så stort att en kan kast in hatten! En personlig favorit !
  Saknar oxå de finaste höstfärgerna men har fått höra att vi haft för varm höst och då uteblir de röda färgerna!
  Mycket spännande att det händer saker på sjukhus fronten. Londonresan hägrar 😉

  28 oktober, 2015 kl. 10:46 e m

  • Vi är nog många som kan citera Martin Ljung 🙂 Jag föredrar många av den tidens komiker framför dagens ofta plumpa och pinsamma skämt.
   Ja, London hägrar och det är ju något att se fram emot. Det behöver vi ❤

   29 oktober, 2015 kl. 7:25 f m

 4. ina

  Så skönt att höra att det RÖR på sig och att du får veta lite mer om vad som ska hända. Tack för fina minnen. Jag skrattade här också nu när jag läste, fast jag kommer inte ihåg allt och mest har jag hört när min mamma har lyssnat på detta haha – känns som lyckliga minnen och skratt även här ❤

  2 november, 2015 kl. 8:28 e m

  • Ja, visst blir man nostalgisk när man minns alla roliga monologer som både han och en del andra framförde. Kanske är det extra fina minnen för att man skrattade tillsammans med sina föräldrar och kände gemenskap med dem ❤

   2 november, 2015 kl. 8:46 e m

 5. ina

  Test ❤

  2 november, 2015 kl. 8:29 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s