Min blogg om allt och inget

Bebismys och oktoberblomning

 

Efter mitt inlägg om bebisar och små nackar att lukta på slumpade det sig så att mitt näst yngsta systerbarnbarn ville komma och hälsa på sina mormostrar. Han hade säkert via telepati känt att det fanns ett par tanter i släkten som gärna ville mysa lite med honom. Han tog med sig sin mamma och en av sina mostrar och gjorde allt för att charma oss. Vi fick hålla, lukta, klappa och gosa utan att han gav minsta lilla protest ifrån sig. Nöjd, trygg och glad lät den lille 2-månader gamla Melwin oss hållas och vi passade på att låna honom så mycket vi hann.

DSC_0126 DSC_0128 DSC_0131 DSC_0149 DSC_0153 DSC_0158Innan det fina besöket gick jag en liten runda i vår trädgård och förundrades över att det fortfarande blommar så mycket i början av oktober. Både i rabatten och i krukorna. Förra sommaren hade jag klippt ner alla perenner och slängt alla krukblommor i mitten av september. Visserligen skulle jag flytta men det var så det brukade vara varje år. Det märks att det skiljer ett antal odlingszoner mellan då och nu. Blommorna är inte så vackra längre men så länge de blommar får de vara kvar.
DSC_0118 1 DSC_0119 1 DSC_0122 DSC_0123Jag plockar fortfarande in så mycket fallfrukt jag orkar baka med. Här är ett urval av de olika sorter som finns hos oss. Jag har ingen aning om vad det är för sorter men det spelar ingen roll heller. De är alla goda att baka med. Några plommon (köpta) kom med på bilden också.

DSC_0124 1Även om det blommar börjar hösten visa sig så smått. I morse var det premiär för mössa på promenaden men är jag tillräckligt varmt klädd så älskar jag den här tiden. Ännu är det inte många höstfärger. Jag hittade några röda lönnlöv på marken och såg några träd som skiftade men jag gissar att det blir väldigt vackert om några veckor. Den kyliga luften och den dimma, som ligger på vissa ställen, i kombination med en solig dag får mig att känna mig som hemma. Det är så välbekant och något jag upptäckte att jag inte behöver sakna.

DSC_0161

4 svar

 1. Hos oss börjar vissa växter blomma om så smått igen så jag undrar om inte naturen låter sig luras lite av det varma vädret… Vilken rar kille du hade på besök!

  6 oktober, 2015 kl. 11:04 f m

  • Ja,så kanske det är. Det är nytt för mig så jag vet inte hur det brukar vara så här långt söderut.
   Han är verkligen helt underbar 🙂 men det är nog alla småttingar.

   6 oktober, 2015 kl. 11:57 f m

 2. ina

  Ni har det så fint!!! Och så har ni kärleksört tror jag och den älskar jag. Den är inte alltid så vacker men för mig är det barndom och lyckliga småbarnsår. Och vilken underbar liten bebis, så himla söt ❤

  8 oktober, 2015 kl. 9:51 e m

  • Förlåt att det dröjde med publiceringen av din kommentar. Det har varit lite mycket.
   Ja, jag gillar också kärleksört men i Jämtland hann den knappt blomma innan frosten kom.
   Det finns gott om bebisar i släkten just nu så det blir nog mera mys 🙂

   10 oktober, 2015 kl. 9:35 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s