Min blogg om allt och inget

Ännu en fotobok

Jag trodde inte att jag ville göra någon mer fotobok. Det kändes som om det var ett avslutat kapitel. Varje år, de senaste åtta åren, har jag samlat våra minnen genom att välja ut foton och skriva små texter till och sedan placera ut allt i de återkommande fotoböckerna. Den första kallade jag ”stunder värda att minnas” och alla har fått samma namn med ett ordningsnummer efter (är det någon som känner igen det som en slogan för ett fotoföretag som gör reklam för sina fotoböcker? Jag var faktiskt först med att kalla mina album så.).

Nu har det gått mer än ett år sedan mitt förra projekt och jag har inte tänkt så mycket på det. Men som kund hos ica foto får jag massor av erbjudanden och det var mer ett ”ok, jag sätter väl i gång eftersom det inte blir så dyrt” än en vilja att samla minnena från det senaste året. Vad det än var som triggade mig så är jag igång nu och jag kan inte låta bli att tycka att det är jättekul.

Det har faktiskt hänt väldigt mycket under den här perioden och många händelser har jag nästan glömt bort. Tänk bara hur snabbt jag faktiskt kände mig välkommen på den lilla ort dit jag kom för att bo i min tillfälliga lilla lägenhet. Tack vare hundarna var jag inte anonym särskilt länge och jag kan sakna att möta de välkända personerna när jag nu går mina hundpromenader på andra stigar. Det blev sju månader där och nu har jag redan bott här i fem månader, i alla fall snart. Det betyder att jag om några dagar firar ett år som östgöte 🙂

Att gå igenom sina foton är både glädjefyllt och vemodigt. Jag blir lite ledsen när jag tittar på bilder av min älskade vovve Rex och tänker på hur mycket han hade tyckt om att vara lös på tomten här. Han fann sig väl tillrätta i Bestorp också men när han låg ute var han tvungen att vara kopplad.

Jag upptäcker att jag har massor av fina minnen att vårda och jag är glad att jag tog beslutet att även i år samla allt i en fotobok.

2 svar

  1. ina

    Fina Du, vad mycket Du har upplevt ❤ Det är nog bra terapi också att titta igenom bilderna, och vill man låta dom vara ett tag kan man ju det också och sedan lätt plocka fram dom när man är redo igen ❤

    25 september, 2015 kl. 9:48 e m

    • Ja, det är faktiskt terapi och bra sådan 🙂 Jag gillar att titta i fotoböckerna och, som du skriver, jag kan välja vad och hur mycket jag vill se.

      25 september, 2015 kl. 10:29 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s