Min blogg om allt och inget

Sköna dagar

Tänk att sommaren kom till sist. Och inte den där kvalmiga, alldeles för heta sommaren som vi fick en liten släng av i början av Juli. Den perfekta sommaren är  här med lagom temperatur och lite vind om dagarna och relativt kyliga nätter då man kan vädra ur värmen.

I helgen har både min son och min yngsta dotter varit här och jag blir extra glad åt att märka hur mycket de tycker om huset och trädgården. Saras favoriter är balkongen och skuggan under det största äppelträdet. Där sitter hon och läser en stor del av dagarna och njuter av att kunna vara ute. Magnus gillar också balkongen väldigt mycket men är mer lik sin mamma och vill gärna vara i solen. Han och jag uppskattar vår lilla minipool också. Det går inte att ta ett enda simtag i den men den är alldeles perfekt att svalka sina solheta kroppar i .

Min syster skulle också gärna bada och sola mycket men hon har legat däckad, eller borde åtminstone ha stannat i sängen, med hög feber och förkylning. Som tur är verkar sommaren ha bestämt sig för att stanna ett tag så hon får chansen igen.

Ibland tar jag fram stegen och klättrar upp bland grenarna i äppelträden för att klippa bort de skott som inte ska vara där. Sakta men säkert börjar frisyrerna krympa och med stolthet känner jag mig lite duktig som vågar klättra och kämpa på med det. Händerna tar stryk men det är faktiskt riktigt roligt i alla fall, i lagom stora doser. Man ska inte ha för mycket roligt på en gång 😉

Det låter kanske som en idyll och det är nog så det känns också. Lugnt och skönt med ett minimum av måsten men ändå tillgång till saker att ta itu med om man vill. Jag trivs!

4 svar

 1. Det låter rofyllt och bra Ingrid! Det är bara att ladda batterierna med d-vitamin inför den kallare årstiden!

  17 augusti, 2015 kl. 6:58 e m

  • De är ganska välfyllda nu 😉

   17 augusti, 2015 kl. 7:47 e m

 2. Ina

  Vilken PERFEKT beskrivning av de fina underbara sommardagar vi har nu! Det låter väldigt skönt och harmoniskt Ingrid ❤

  19 augusti, 2015 kl. 8:09 f m

  • Ja, livet kan vara ganska bra ibland 🙂

   19 augusti, 2015 kl. 8:42 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s