Min blogg om allt och inget

Klantigt

Jag har klantat till det rejält och min nya läkare har också burit sig klantigt åt. Två skilda händelser där min klantighet bara drabbar mig själv men läkarens klantande drabbar inte honom utan bara mig. Dubbelt drabbad av klantighet alltså.

Eftersom jag har flyttat gick jag till min nya vårdcentral för att få ett sjukintyg. Jag har haft många olika läkare men aldrig känt att förtroendet hamnat på noll direkt. Så blev det nu. Jag vet inte varför denna allmänläkare kände att han måste ge intryck av att kunna något om min leversjukdom när inte ens specialisterna (förutom på levercentrum på Sahlgrenska) försöker få mig att tro att de har mycket erfarenhet av detta. När min nya läkare hörde om min diagnos och fick veta att jag utreds för transplantation började han prata om min leversvikt och vad det kan innebära. Jag försökte invända att jag har bra levervärde och att personer med denna diagnos sällan får leversvikt men jag hann knappt säga det innan han spände ögonen i mig och sa att ”det finns ju en anledning till att de vill transplantera dig”. Sedan höll han ett anförande om hur jag kan påverkas och om att mitt illamående beror på att min lever inte fungerar som den ska och inte kan göra sig av med alla gifter. Jag brydde mig inte om att försöka rätta honom för jag ville bara ha mitt intyg. Men inom mig kände jag att denna läkare vill jag inte träffa igen. Droppen som fick bägaren att rinna över kom när jag i slutet av månaden inte fick många kronor från fk. Jag ringde vårdcentralen och enligt sköterskan hade läkaren missat att trycka på en knapp som skickar intyget elektroniskt. Hon skulle genast prata med honom. Två dagar senare ringde jag igen och sa att inget hade hänt. Då hade läkaren gått på semester men hon skulle be hans vikarie att fixa det. Det var nog tur att ansvaret låg hos någon annan den här gången så att något blev gjort men jag får vänta en hel månad på pengarna. Nu ska jag luska lite i hur man byter läkare. Om inte det går byter jag vårdcentral. Jag tycker att det är ganska viktigt att känna förtroende för sin läkare.

Min egen klantighet skulle kosta mig mer än 30.000:- om jag inte hade haft helförsäkring på bilen. Jag gjorde något så himla klantigt som att köra mot kanten i garageöppningen när jag skulle backa ur garaget. Det blev en lång rispa och två skärmar måste bytas ut. Tack och lov har jag ”bara” 3.000:- i självrisk och slipper ta hela kostnaden själv. Jag har kollat med försäkringsbolaget så det är klart. Det är också mycket pengar men ändå något som jag klarar av. Det är ingen mening med att deppa eller bli arg på mig själv. Det var j-igt onödigt och dumt men gjort är gjort och det är bara att acceptera.

Jag har i alla fall haft lite tur också. Min telefon pajade några veckor innan garantin tog slut och när den inte gick att laga fick jag en splirrans ny 🙂 Hemsk grön färg som jag aldrig skulle ha valt själv men jag börjar vänja mig och tycker nästan att den är lite cool. Så nu har jag i alla fall en modernare och uppgraderad variant av samma märke och jag är ganska nöjd med det.

6 svar

 1. Ina

  Usch vad tråkigt att Du behöver gå igenom att inte ha förtroende för nya läkaren och att han dessutom inte lyckades slutföra besöket med att få iväg intyget. Det är så konstiga regler att man då måste vänta en hel månad. Ogilla på det!

  Bilen var heller inte kul men tur att det inte var Du som skadade dig utan bara bilen i alla fall. Och ROLIGT med ny telefon :-)) kram!!

  30 juli, 2015 kl. 11:45 e m

  • Om vi ska fortsätta på temat ”inte kul” så är det just nu några hantverkare här och kollar varför det regnade in för några dagar sedan. Snart kommer en kille från fjärrvärmebolaget och ska kolla varför det droppar i källaren. Vet inte om man ska skratta eller gråta men vi får väl vara glada för att få allt ordnat 🙂

   31 juli, 2015 kl. 8:27 f m

   • Ina

    Oj då, hoppas det inte blir alltför kostsamt eller besvärligt att åtgärda. Håller tummarna och väntar på rapportering!

    1 augusti, 2015 kl. 12:00 f m

   • Rapport kommer 🙂 Jag blev i alla fall positivt överraskad när fk var jättesnabba med att sätta in de resterande pengarna. Det tog bara några dagar 😀

    1 augusti, 2015 kl. 10:54 f m

 2. Ja du, besserwisser läkare finns de med! Byt läkare. Bilar är matriella saker men trist när man själv orsakar skador på dem, allra helst genom slarv!
  Vad bra med ny telefon, då ska jag ringa och kolla samtalskvaliteten på den!

  31 juli, 2015 kl. 9:38 f m

  • Ja, nu har vi ju konstaterat att den funkar bra 🙂

   31 juli, 2015 kl. 2:13 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s