Min blogg om allt och inget

Hemmasommar

Jag har aldrig haft så lite planerat en sommar förut. Jo förresten, förra sommaren var av förklarliga skäl också en hemmasommar men den var så full av känslostormar och nödvändiga förberedelser så den räknas liksom inte. Den här sommaren kommer jag att tillbringa i mitt nya hem. Kanske blir det några små korta utflykter och eventuellt ska jag och syrran ta en tur med hennes husbil men för övrigt känner jag mig ganska nöjd med att låta dagarna gå och ta vara på stunderna här.

Jag har varit på ett tvådagarsbesök hos min svärmor i Sörmland och i fredags blev det en dagstur till Örebro för att träffa mina döttrar, mågaspirant och hans mamma. Det är alltid mysigt att komma dit och det bestående minnet från den här gången kommer nog att vara jordgubbarna och marshmallowsarna som doppades i chokladfontänen. Så himmelskt gott!

Jag fick med mig yngsta dottern hem på obestämd tid och både mågaspiranten och äldsta dottern kommer lite senare. För mig är det den bästa sommaraktiviteten. Att få ha mina ungar omkring mig och inte känna någon press på att jag måste aktivera dem på något sätt. Jag har accepterat att jag själv inte har någon ork för aktiviteter som kräver att man ska stå, gå eller sitta obekvämt längre stunder så vill de hitta på något så får de själva planera för det. Jag är så nöjd med att bara slå dank här hemma. Eller egentligen är jag nog inte så nöjd men jag försöker intala mig att jag är det. Jag saknar allt som vi brukade göra men det är ingen mening med att bli bitter över det. Jag intalar mig att om några år, när jag förhoppningsvis har blivit transplanterad och hunnit återhämta mig, ska jag ge mig ut på massor av äventyr.

I går var jag faktiskt på inflyttningsfest men eftersom jag mår som jag gör blev det väldigt lugnt och inte ett så långvarigt besök. Det var i alla fall kul att få träffa min vän och se hur hon har det nu. Att hon bjöd på en hel buffé med pajer och god sallad förgyllde kvällen ännu ett snäpp.

Nästa helg blir det knytkalas med logdans och massor av folk. Jag blev väldigt glad för inbjudan och det är sådant jag i vanliga fall älskar att delta i. Förmodligen blir jag inte kvar så länge där heller men jag ska i alla fall ta med mig min brassestol och något ätbart och det ska bjudas på jordgubbar, glass och kaffe. Jag ska försöka njuta av stämning, väder och sällskap en stund men jag blir nog inte kvar till dansen. Har ingen att dansa med längre och vill inte behöva ursäkta mig om jag inte orkar mer än en dans. Det behöver jag nog kanske inte oroa mig för eftersom jag troligtvis inte blir uppbjuden. De flesta känner varandra och folk är så duktiga på att dansa och vet vilka de gillar att dansa med. Det gör inget. Jag har alltid älskat att dansa men nu bidar jag min tid tills jag får ork att börja om med buggkurser. Det gäller att tro på framtiden 🙂

Måste tillägga att min känsla för mitt nya hem mer och mer liknar känslan jag hade för Optand. Det går inte att jämföra platserna eller att bortse från minnena men ett sätt att mäta trivsel är hur man reagerar när man har varit borta ett tag och närmar sig sitt hem. Jag kände alltid ett förväntansfullt glädjepirr i hela kroppen när jag nästan var framme i Optand. Nu märker jag att jag känner likadant när jag svänger av motorvägen i Mjölby. När man blir så glad av att komma hem då är man verkligen ”hemma”. En hemmasommar är inte så dålig under de omständigheterna.

4 svar

 1. Anette

  Det var så kul att du kom och att pajerna uppskattades!
  Skönt att du känner dej hemma. Det behöver ju inte kännas bra på samma sätt som du kände för ditt gamla hem utan bra på ett nytt och annat sätt! Känslan är ju förknippad med minnen och de är ju annorlunda!
  Kram

  28 juni, 2015 kl. 5:49 e m

  • Ja, precis så är det och det är ju jättebra att känslorna kan bli lika bra på så olika villkor 🙂
   Kram ❤

   28 juni, 2015 kl. 9:09 e m

 2. Ina

  En hemmaspelarna kan ju vara riktigt bra när man trivs i sitt hem ❤

  5 juli, 2015 kl. 7:37 f m

  • Ja,eller hur 😀 Särskilt hemmaspelarna är bra 😉

   5 juli, 2015 kl. 8:13 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s