Min blogg om allt och inget

Tömd på blod och förvisad från mitt hem

Det låter ganska hemskt, eller hur? Sanningen är inte riktigt lika dramatisk men lite åt det hållet har det varit i dag.

Golvläggaren kom strax före sju i morse och eftersom han jobbar med min hall och trappa så förstod jag att det skulle bli problem om jag och Kasper skulle bete oss som vanligt. Jag frågade om det skulle underlätta om vi höll oss därifrån och han bekräftade tacksamt det. Han sa att alla inte är lika hänsynstagande men vill man att det ska bli klart någon gång får man göra vad man kan för att inte vara ett hinder. Jag plockade ihop det jag behövde av dryck och mat, en bok och en burk hundgodis och sedan ockuperade vi min systers del av huset. Hon var inte hemma så hon blev inte störd av oss. Jag vet att hon inte skulle protestera mot vår närvaro men nu slapp hon i alla fall det bekymret.

Förutom några hundpromenader och en tur till vårdcentralen hade jag en väldigt lat dag. Jag hann läsa en stor del av den bok min yngsta dotter Sara lånat mig (eller snarare sagt till mig att läsa). The Martian, en bok om en man som tros vara död och blir kvarlämnad efter en expedition till Mars. Min dotter läser helst böcker på engelska och det är nog bra för mina språkkunskaper att de får lite repetition och underhåll. Jag har fler böcker som väntar från hennes alltid växande lager och det roliga är att jag brukar uppskatta hennes val.

Ja, så var det det där med att bli tömd på blod. Jag har redan skrivit att jag hade ett ärende till vårdcentralen. Det ska göras en massa förberedande tester och kontroller av mitt landsting innan transplantationsutredningen så i dag var det dags för provtagning. Jag vet inte hur  många gånger jag lämnat prover de senaste åren men den här gången blev jag förvånad. Femton rör plockades fram och märktes upp och sköterskan frågade t o m om jag blev påverkad medan hon fyllde alla rören med mitt blod. Visserligen hade jag varit tvungen att fasta innan och jag var vrålhungrig men jag kände inte att det blev någon skillnad. Vi skrattade lite åt att inte ens hon visste vad alla prover var till för. Ett skulle t ex mäta bikarbonat och jag visste inte ens att vi har det i blodet. Jag kanske kan få lite info om vad allt var bra för när jag träffar en läkare på torsdag. Lite spännande är det.

Nu har vi äntligen fått komma in till oss. I morgon ska mattan läggas in men förmodligen kan vi vara i vårt eget hem då. Inget som måste torka men jag stänger nog dörrarna hit in och passar på att gå ut när golvläggaren har rast. Hoppas det blir bra med den matta jag valt. Det är lite nervöst men även det är spännande.

4 svar

 1. Ina

  Oj femton rör!!! Det skulle nästan vara lite svårt att se när de tar :-O Tur att du inte kände något vilket uppenbarligen inte är ovanligt eftersom hon frågade. Vad roligt med ny matta, väntat med spänning på bild 🙂 kram

  24 juni, 2015 kl. 12:05 f m

  • Ja, jag saknar inte den blå heltäckningsmattan 😉 I hallen blir det samma matta som i köket men i trappan blir det en mer neutral, grå matta. Det är femte dagen i dag som golvläggaren är här och nu har han börjat lägga mattan. Massor av förarbete innan man kommer så långt.
   Kram!

   24 juni, 2015 kl. 8:27 f m

 2. Hoppas du gillar boken! Vi ses snart 🙂

  26 juni, 2015 kl. 11:09 f m

  • Vi ses nu 😀

   26 juni, 2015 kl. 12:00 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s