Min blogg om allt och inget

Kafferep

Jag tror inte att jag någonsin tidigare har blivit bjuden på ett kafferep. Nu för tiden säger nog de flesta ”kom över på en fika” eller bara ”vill du ha kaffe?”. Att någon säger att han ska ha kafferep och bjuder in ett antal personer, bara för att det är kul och för att han gillar att sammanföra människor, känns lite ovanligt men väldigt roligt.

Jag blev medbjuden för att min syster hade fått en inbjudan och, av någon anledning, blev ombedd att fråga om jag ville följa med. Mannen som bjöd in oss hade med  hjälp av en vän fixat mycket gott kaffebröd och började med att bjuda på bubbel. Jag körde och fick avstå från vinet men jag hade lika kul ändå. Rätt som det var kom det in en trumpetare och blåste nobelfanfaren. Ja, han pratade lite också och berättade att han var på väg till slottet för en konsert (antar att det var i Stockholm). Enligt några av de andra gästerna är det vanligt med små överraskningar på de återkommande kafferepen. Vi var 16 personer på denna tillställning och alla verkade ha det trevligt. Ändå var det ganska skönt att så småningom kunna hänvisa till att hundarna väntade i bilen och därför ha en anledning att lämna kalaset. Då slapp jag dra upp varför jag inte orkade längre, min sjukdomshistoria är inte så roligt att dra upp i sådana sammanhang. Min syster var också trött och hade inget emot att avvika före alla andra.

Jag följde med min syster hem till henne eftersom vi hade bestämt att vi skulle titta på melodifestivalen tillsammans. Där blev jag tillsagd att lägga mig i soffan medan hon gick ut med alla våra hundar. Så skönt att bli lite omhändertagen ibland. Jag var ganska mätt efter alla sötsaker men lite sugen på någon motvikt så pizza var ett alldeles utmärkt middagsval. När sedan min systers dotter med kompis gett sig iväg för en festkväll och sonen var på sitt rum satte vi oss i varsitt soffhörn och försökte slumra en stund. Det gick sådär. Sömn blev det inte men vi vilade en stund i alla fall och kände oss efter det redo för kvällens festivalprogram.

Nu har jag en lång, härligt skön söndag framför mig utan något inplanerat. Sitter och lyssnar på nyheterna samtidigt som jag skriver och jag försöker förstå hur människor kan bli till vanvettiga mördarmaskiner. Det går inte att begripa. Förklaringar kanske finns men förståelsen kan jag aldrig känna i alla fall.

6 svar

 1. Nä, såna nyheter vill vi inte ha. Förstår inte heller men tänker man på att en människa matas med en åsikt från det att de börjar förstå saker så kanske det blir mer rimligt. Att vi alla andra är elakingar som förgör och förstör. Men sjukt är det.Kafferep är trevligt! hade en vän i Linköping som en gång i månade drog ihop ett gäng och gick på olika cafeer. Försökte börja något liknande här förra året men svalt intresse. Kanske borde prova igen!

  15 februari, 2015 kl. 6:21 e m

  • Jag gillar att fika så jag går gärna med på café 😀 Kanske det räcker med varannan månad, tiden går ju så fort.

   15 februari, 2015 kl. 7:01 e m

 2. Ina

  Kafferep, för mig är det bättre än vilken fest som helst. Har haft ett antal då jag alltid älskat att baka 🙂

  17 februari, 2015 kl. 2:40 e m

  • Kul! Men brukar du kalla dem för kafferep?

   17 februari, 2015 kl. 5:15 e m

   • Ina

    Ja det har hänt ett flertal ggr att kag bjudit till specifikt kafferep 🙂 Fast det var nog 5 år sedan jag hade kafferep sist. Men då har jag kört med klassiska små kaffekoppar på fat, sju sorters kakor osv.

    18 februari, 2015 kl. 12:00 f m

   • Kanske dags att börja med det igen. I liten skala och med inte så mycket kaffebröd (det går att köpa också). Det vore kul att få användning för de små kaffekopparna igen så jag kanske också borde bjuda in till kafferep 🙂

    18 februari, 2015 kl. 8:12 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s